dimecres, 21 de juny del 2017

IN MEMORIAM JOAN PALAU

Joan Palau va protagonitzar un muntatge de Marc Palau consistent en la reconstrucció fotogràfica d''una obra perduda de Caravaggio, "Sant Mateu i l''àngel".
L'artista anarquista gironí Joan Palau, mort la matinada de dilluns a dimarts a l'hospital Josep Trueta de Girona, als 64 anys d'edat.   
En els anys setanta formà part del primer grup juvenil anarquista al Gironès format per fer difusió de la cultura i l’art a nivell alternatiu i autònom del sistema mercantil.   
Demà, dijous, rebrà l’acomiadament al tanatori de Figueres a les 10 del matí.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/06/2017   
Figueres (Alt Empordà).-   

L'altura corporal, la llarga barba blanca i la mirada incisiva van dotar d'una forta personalitat l'artista gironí Joan Palau, mort la matinada de dilluns a dimarts a l'hospital Josep Trueta de Girona, als 64 anys d'edat, informa el Diari de Girona.
El cercle d'amistats de l'artista ha informat que els metges li van diagnosticar una "multiinfecció" que podia tenir origen en una pneumonia que arrossegava de feia temps.
El funeral tindrà lloc demà dijous a les 10 del matí al tanatori de Figueres. Palau vivia feia anys a la ciutat de Figueres amb Montse Juanola, la seva companya de tota la vida.
Joan Fill d'un dels treballadors que a la dècada del 1960 van morir per accident durant la construcció del pantà de Susqueda, Palau, nascut a Amer, va participar al llarg de la seva vida en diferents iniciatives sempre relacionades amb les arts, i durant anys va tenir un estudi a Salt (Gironès), tot i que va acabar traslladant-se a Figueres.
Durant el franquisme final i els inicis de la Transició formava part del primer grup jovenívol anarquista, de caire cultural i artístic, al Gironès després de la guerra. Entre els seus amics d’aquells anys hi ha Damià Escuder i M.-D. Piñero, quan tornà de l’exili al Rosselló. Va col·laborar en l’obertura de la llibreria Els Trobadors, a l’Escala (Alt Empordà), on va fer unes pintures a l’antiga tanca del Passeig junt amb en Serrano. Durant anys decorà diversos locals del Nord-est de Catalunya i també dissenyà cartells i làmines impreses.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada