dijous, 8 de juny del 2017

El projecte d'un macro-càmping escalfa Garriguella

Resultat d'imatges de projecte a Malaveïna
Plànol del futur càmping a Garriguella 
Iaeden Salvem-l'Empordà considera que no compleix la normativa.  
El complex tindria capacitat per a dues mil persones quan el municipi compta amb 854 habitants.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/06/2017   
Garriguella (Albera, Alt Empordà).-    

Llegim en la premsa convencional que el projecte de construcció d’un macro-càmping a Garriguella (Albera, Alt Empordà) escalfa l’ambient. TV3 també es va fer ressò de la qüestió. L’entitat Iaeden-Salvem l’Empordà és una de les veus contràries que alerta que «no compleix la normativa vigent» que protegeix la zona on es vol construir pels seus valors d’interès agrari i paisatgístic. Per l’Ajuntament, en canvi, suposaria una possibilitat econòmica per a la població. El macro-càmping es preveu amb una capacitat per a dues mil persones quan la població de Garriguella és avui de 854 habitants.
El complex es projecta sobre 17,5 hectàrees a la vessant entre la carena del puig de Malaveïna, que limita al municipi de Peralada, i la plana de conreu que es troba al marge esquerre de la riera de Garrigella. Divendres passat l’Ajuntament va convocar una reunió.
665 PARCEL·ES 
Les previsions són que disposa de 665 parcel·les, de les quals 265 es podrien destinar a bungalous. A més, es preveuen equipaments. Segons l’Iaeden, el projecte no els especifica però tenen una edificabilitat de 8740 metres quadrats.
El projecte que s’està tramitant ja ha rebut les al·legacions de l’Iaeden que considera que « que no compleix les normatives vigents i perquè no té en compte les necessitats i recursos existents a la comarca».
També destaca que els terrenys són zona «especialment protegida» d'entrada pel Pla territorial parcial de comarques gironines que classifica, segons l’Iaeden, el lloc on s’ubica el càmping «com a sòl de protecció territorial d'interès agrari i paisatgístic» i que per tant, al parer seu el projecte del càmping «incompleix aquest Pla pel fet que no es garanteix la conservació de l’espai i els valors intrínsecs que el conformen i pels que està protegit i, a més, en cap cas es justifica el seu valor estratègic». 

PROBLEMES PER L’AIGUA 
Un dels problemes que planteja és la disponibilitat d’aigua tenint en compte que dobla la població actual del poble en temporada alta, sobretot, quan escasseja. Però el càmping suposa per conèixer una banda i l’altra. L'Ajuntament, en canvi, defensa que el càmping, sempre que es faci bé, pot ser convenient per a la població. La instal·lació suposaria molts llocs de treball i moviment econòmic.
El de Garriguella no és l’únic càmping en tramitació. Se’n preveu un a Roses, a la carretera de Vilajuïga, i un altre en sòl forestal a Darnius i l’ampliació d’un equipament de Castelló d’Empúries, adverteix l’Iaeden.
La setmana passada la Cooperativa de Garriguella va organitzar un acte per donar informació sobre el projecte des de les dues perspectives, la del govern municipal i la de la Iaeden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada