dimarts, 13 de juny del 2017

Crits i picabaralles al ple de Lloret per la reforma del mercat

Un grup de paradistes van protestar en el ple.
Un grup de paradistes van protestar en el ple de Lloret.
L'oposició acusa l'equip de govern municipal de «xanxuller» per admetre a tràmit l'estudi de viabilitat econòmica de la proposta feta per una empresa privada per rehabilitar i explotar l'equipament els pròxims 40 anys 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/06/2017   
Lloret de Mar (La Selva marítima).-    
Llegim en la premsa convencional comarcal que a proposta feta per una empresa privada a l'Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva marítima) per rehabilitar i explotar el mercat municipal va provocar ahir, una agria discussió entre l'oposició i l'equip de govern en el ple. Els crits, els insults i les picabaralles van imperar en les diferents intervencions dels grups municipals que formen el consistori lloretenc. Sobretot per part de l'oposició (EUiA, Millor, A Lloret si es Pot i Ciutadans) que van criticar diferents aspectes de la proposta i van demanar i exigir, sense èxit, que es retires el punt de l'ordre del dia.
Concretament es portava a ple l'admissió a tràmit de l'estudi de viabilitat econòmica del projecte presentat per la mercantil L&MG Partners SL, perquè pugui sortir a licitació pública.
Les concessions d'aquest equipament --de 30 anys de durada-- van caducar el 2014 i des de llavors es van seguir de manera «precària fins a trobar una solució per aquest equipament» va explicar el regidor de Mercats, Cristian Fernández (PSC) qui va precisar que l'empresa invertiria 2,5 milions d'euros i es crearien parades de degustació i es conservarien les de venda al detall.
«El que pretén l'equip de govern --PSC, CiU/PDeCAT i ERC- és privatitzar la gestió del mercat municipal» va criticar el regidor de A Lloret Sí Es Pot, Paulino Gracia, qui va aixecar els aplaudiments d'alguns dels paradistes presents a la sala de plens.
«Diuen que el mercat està mort però pensem que vostès l'han deixat morir» va afegir Gracia qui va proposar que s'inverteixi diners públics per reformar l'equipament. Més enllà va anar l'edil de Ciutadans, Jorge Hernández, qui va acusar l'equip de govern de «no fer res» i de presentar un «projecte inviable i innecessari». «Ens presenten una zona lúdica de bars. No s'assembla a res a un mercat municipal» va criticar Hernández puntualitzant que el document «no inclou estudi de seguretat i salut». «Els exigim que parin, estudiïn millor el projecte i el portem al ple amb tot el consens social que requereix un tema així» va demanar.
També l'edil d'EUiA, Javier Rodríguez Pacios va criticar que Fernández «renuncia a gestionar allò públic i ho privatitza» i que es passarà «de mercat a gastrobar». El més dur però, va ser el regidor del Millor, Marc Fuertes. «Això fa tuf de tripijoc, tornem a l'era Crespo» va dir Fuertes qui va seguir criticant que l'equip de govern fa «dos anys que dorm a la palla», que «regalen una instal·lació municipal a una privada» o que «han desquartitzat el mercat. «Els hi garanteixo que això acabarà al jutjat» va dir Fuertes afegint que aquest és «el primer tripijoc de l'era Dulsat».
Per la seva part, l'alcalde Jaume Dulsat (CiU) va aclarir que s'aprovava una admissió a tràmit i no una licitació. «No té per què guanyar aquesta empresa» va dir Dulsat qui va subratllar que actualment el consistori «no pot assumir aquesta inversió».
El regidor Jordi Orobitg (ERC) va precisar també que l'oposició no havia presentat cap proposta de millora. «És vergonyós venir aquí a fer polítiques populistes i rastreres i voler enganyar la gent» va llançar Orobitg a l'oposició. «Nom recordo que cap grup hagi presentat ni una punyetera esmena o proposta per dinamitzar el mercat» va afegir. Finalment l'edil de Mercats va assegurar que «la voluntat és que els paradistes continuen amb el nou concessionari».
El punt va ser aprovat amb 12 vots a favor --amb el del regidor no adscrit, Enric Martínez-- i 9 en contra.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada