diumenge, 18 de juny del 2017

Concentracions per exigir l’acollida de les persones refugiades i tall de la carretera a les garites del Portús

La Jonquera Mobilització pels refugiats
Tall de la N-II en l'entrada al Regne d'Espanya, al Portús, ahir.
Es va interrompre el trànsit a la N-II a dos quarts de set de la tarda d’ahir al seu pas pel Portús en direcció a la Jonquera.   
Accions en el marc internacional de mobilització amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades i una forma de reprendre el fil de la massiva manifestació que es va fer el febrer a Barcelona.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/06/2017   
El Portús (Albera, Vallespir).-   

Barcelona, Tarragona, Calafell i la Jonquera van ser escenari ahir de concentracions per reclamar a l’Estat que compleixi d’una vegada per totes amb les obligacions internacionals en matèria d’acollida de persones refugiades. Els actes a Catalunya van ser organitzats per la Coordinadora Obrim Fronteres amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades amb la idea de reprendre el fil de la massiva manifestació que es va fer el febrer passat a Barcelona.
A Barcelona, la concentració d’ahir es va fer a la plaça de Sant Jaume, on desenes de persones amb pancartes i amb les cares dels líders europeus van escoltar la lectura del manifest reivindicatiu. La mobilització també es va fer a Tarragona (Tarragonès),  Calafell (Penedès) i a la frontera del Pirineu. En les quatre accions es va llegir un manifest.  
Així, a Nord-est, el punt de trobada va ser el pas fronterer de la carretera N-II, just davant les garites de la Guàrdia Civil a l’entrada del Portús (Albera, Vallespir) on es va interrompre el trànsit durant una estona i s’hi va desplegar una pancarta amb el lema ‘Els drets humans no tenen frontera’. L’acció va consistir en interrompre el trànsit a la N-II, a dos quarts de set de la tarda d’ahir, al seu pas pel Portús en direcció a la Jonquera (Albera, Alt Empordà).
La mobilització en defensa dels drets dels refugiats vol que vagi més enllà de l’àmbit del carrer. Per aquest motiu, la Xarxa Educativa en Suport a les Persones Refugiades ha proposat que tots els alumnes i professors es vesteixin de color blau dimarts, coincidint amb el dia mundial, amb el lema ‘De blau pels refugiats’, a més de realitzar als centres educatius petites accions com recitar poemes i cançons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada