dissabte, 17 de juny del 2017

Concentracions a Barcelona, Tarragona, la Jonquera i Calafell per a exigir que s’obrin les fronteres

17J-CARTELL TW (1).jpgDissabte, 17 de juny,  a les 18:30, al punt fronterer de la N-II a la Jonquera. 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/06/2017   
La Jonquera (Albera, Alt Empordà).-    

La Coordinadora Obrim Fronteres, que agrupa diverses plataformes i entitats, ha organitzat aquest dissabte quatre concentracions a Barcelona, Tarragona (Tarragonès), la Jonquera (Albera, Alt Empordà) i Calafell (Baix Penedès) per a exigir l’obertura de fronteres i l’acollida de refugiats. Commemoren, d’aquesta manera, el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que és dimarts vinent.
La plataforma ha tallat la carretera N-II tot fent una crida a manifestar-se amb samarretes blaves i cartells amb missatges a favor de l’acollida de refugiats i contra la fortificació d’Europa.
S’ha fet un minut de silenci a les quatre concentracions i, per acabar, s’han llegir uns manifests del Dia Mundial de les Persones Refugiades.
A Barcelona, la mobilització s’ha convocat a les 18:45h a la plaça de Sant Jaume; a Tarragona, a les 19:00h al passeig de les Palmeres; a la Jonquera, a les 18:30h al punt fronterer de la la N-II; i a Calafell a les 18:30h a la plaça del Mercat.

COMUNICAT DE LA CONVOCATÒRIA A LA FRONTERA  
Per a la convocatòria d’avui, a nivell del Nord-est de Catalunya, hi ha aquest comunicat:
“Dissabte, 17 de juny,  a les 18:30, al punt fronterer de la N-II a la Jonquera  
Des de la Coordinadora Obrim Fronteres, que aglutina les entitats que treballen en favor de les persones refugiades i migrades s’han convocat diverses concentracions el dissabte 17 de juny arreu del territori en motiu del Dia Internacional per les Persones Refugiades.
A les comarques gironines hem decidir concentrar-nos a la frontera dels estats espanyol i francès (punt fronterer de la N-II a la Jonquera), lloc que esdevé un mur per a les persones que busquen un futur millor.
Tornarem a sortir al carrer per cridar contra la vulneració dels drets de les poblacions desplaçades per la força arreu del món i l’abolició de les fronteres. Denunciarem la irresponsabilitat i fins i tot l’hostilitat dels nostres representants polítics i dels de la resta d’estats europeus i la Unió Europea davant els èxodes dels que ells mateixos en són corresponsables.
 Cal visibilitzar el nostre rebuig a les polítiques que vulneren els Drets Humans i cridar ben fort Obrim Fronteres!! 
Us esperem el dissabte 17J a les 18:30h a la Jonquera!!! 
[#ObrimFronteres #GironaAcull]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada