dimarts, 27 de juny del 2017

Acte contra la presència de la monarquia espanyola a Girona

Dijous a les 19:30 davant de l'Auditori de Girona, l'Assemblea de Joves del Gironès, el SEPC de l'UdG i la CUP-Crida per Girona es manifestaran contra la presència de Felip de Borbó  a la ciutat.
Es denuncia que el govern municipal  (PDEeCAT i PSC) incompleix els acords del Ple sobre la participació de l’Ajuntament gironí als actes de la Fundació Princesa de Girona. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/06/2017 
Girona (Gironès).- 

Cartell contra la visita oficial  a Girona de l’aleshores hereu de la monarquia espanyola acompanyat de Jordi Pujol l'any 1990.  AUTOR: MARCEL DALMAU.
Com cada any per aquestes dates la CUP-Crida per Girona, l'Assemblea de Joves del Gironès i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) convoquen un acte contra la presència de la monarquia espanyola a la ciutat. Dijous vinent s'ha convocat una taula rodona al carrer (davant de l'Auditori de Girona) amb el títol ‘Monarquia-Corrupció-Règim del 78 vs República-Democràcia-Procés Constituent’ per protestar per la visita de Felip de Borbó a Girona. A les 19:30h, Benet Salellas, diputat de la CUP-Crida Constituent i Àlex Romaguera, del projecte Llums i Taquígrafs, faran la xerrada davant l'auditori de la Devesa on el príncep Felip de Borbó estarà presidint els actes de la Fundación Princesa de Girona.
Des de fa gairebé una dècada cada mes de juny la Fundación Princesa de Girona organitza diversos actes a l'auditori del Parc de la Devesa de Girona que a vegades van acompanyats de càrregues policials contra els manifestants antimonàrquics que es reuneixen a les proximitats del parc. Sovint els manifestants són encapçulats pels membres de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra i els actes acaben amb incidents i denúncies. 
L'any 2013 l’Audiència Provincial de Girona va absoldre als Mossos d’Esquadra autors de les lesions als manifestants antimonàrquics ocasionades el juny del 2012, durant la visita anual de Felip de Borbó a Girona. Al  mateix judici també va ser absolt un manifestant antimonàrquic imputat (va ser acusat d’un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat) ja que al vídeo de l'acusació que aportaven els Mossos es veia que era molt lluny de l'agent presumptament agredit.
"NI rei, ni botiflers: independència!". Cartell de l’MDT, de l'any 1988. AUTOR: MARCEL DALMAU.
La CUP-Crida per Girona denuncia que el govern municipal (PDEeCAT i PSC) incompleix els acords del ple sobre la participació de l’Ajuntament als actes de la Fundació Princesa de Girona. La CUP-Crida per Girona ha criticat un cop més la presència de Felip de Borbó a la ciutat, i ha denunciat l'intent reiterat per part de les elits polítiques i econòmiques gironines de netejar la cara de la monarquia espanyola a través d'aquesta fundació. I ha denunciat que l'equip de govern municipal incompleix l'acord del ple de gener del 2016 sobre la relació del Consistori amb la Fundació Princesa de Girona, en què es va decidir "condicionar la participació institucional de l’Ajuntament de Girona envers les activitats que realitza la Fundació Princesa de Girona a un canvi de nom de la mateixa”. 
La portaveu de la CUP-Crida per Girona Laia Pèlach ha remarcat la importància de participar en la mobilització d’enguany tenint en compte la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre, i l’oportunitat de construir una república catalana i iniciar un procés constituent popular i democràtic. Segons Pèlach “cal deixar entre enrere una institució antidemocràtica i caduca com la monarquia borbònica, que simbolitza el règim del 78 i l'opressió nacional i social que històricament ha patit el poble català".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada