divendres, 30 de juny del 2017

442) CRÒNICA QUATRE-CENTRES QUARANTA DUES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA


La Federació Sindical Mundial oficialitza el suport al referèndum català. 
Girona antimonàrquica fortament vigilada pel Mossos d’Esquadra. 
Un centenar de destacats botiflers demanen que s'aturi el referèndum a fi de salvaguardar el règim borbònic. 
El Govern espanyol amenaça els ajuntaments amb accions judicials si aproven iniciatives a favor del referèndum. 
La delegació del Govern espanyol a Catalunya començarà a actuar després de l'acte dels alcaldes independentistes de demà. 

 
[Barcelona (República Catalana) 30/06/2017] 
L’AMIC DEL POBLE  

La Federació Sindical Mundial (FSM), que aplega 92 milions de treballadors de 320 sindicats, ha comunicat oficialment el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre.
La missiva rebuda avui per la Intersindical-CSC -organització membre i impulsora d'una moció a favor del referèndum unilateral, aprovada prèviament per la FSM i els sindicats majoritaris bascos ELA i LAB i el gallec CIG, reflecteix que “la Federació Sindical Mundial dóna suport a la realització d'un Referèndum a Catalunya”.
Així mateix, l'organisme internacional ratifica el seu compromís amb el dret i exercici del dret a l'autodeterminació dels pobles. 

PROTESTA POPULAR A GIRONA CONTRA LA MONARQUIA  
La CUP-Crida per Girona, l'Assemblea de Joves del Gironès i el SEPC el divendres al capvespre van aplegat gairebé un centenar de persones en un acte de protesta sota el títol ‘Monarquia, corrupció i règim del 78 vs República-democràcia- procés constituent’. Amb un gran desplegament policial, l'acte es va celebrar al mig del carrer a pocs metres de l'Auditori gironí on es trobaven els monarques espanyols. A l'acte hi van participat el diputat per la CUP-CC Benet Salellas i el periodista Àlex Romaguera, del projecte ‘Llum i taquígrafs’ on es descriu i analitza la corrupció als Països Catalans.
Per la nostra part podem afegir que més tard, quan s’havia acabat la protesta, encara als voltants de l’Auditori i als carrers propers es trobaven sembrats de furgonetes i antiavalots del Mossos d’Esquadra i que encara tot avui un helicòpter policial ha sobrevolat el cel gironí. En donem fe republicana. 

MANIFEST BOTIFLER D’AMICS DELS BORBONS
El destacat botifler ex líder d'UDC i ex secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida.
Un centenar de botiflers de diferents àmbits professionals han fet públic un manifest en què, amb el títol 'Per Catalunya i la democràcia', exigeixen al Govern de la Generalitat  que suspengui el referèndum d’autodeterminació anunciat per a l'1 d'octubre, segons va avançar dijous el diari El Periódico. Els signants afirmen que la consulta "atenta a l'essència mateixa de la pervivència de l'Estat de dret" i que a més no compleix els "requisits imprescindibles perquè sigui democràticament homologable".
Aquests elements del règim borbònic exigeixen també, però, al Govern espanyol que s'avingui a dialogar a la recerca de "solucions positives" per al Principat de Catalunya i el conjunt d'Espanya. I també denuncien com “obscurantisme” el que envolta les lleis que han de regular el referèndum i l'hipotètic procés d'independència.
El grup promotor d'aquest manifest botifler està constituït per juristes del Regne, catedràtics del sistema, empresaris botiflers, ex consellers i ex diputats de CiU, periodistes del règim i professionals d'altres camps pro monàrquics que defensen que la Comunitat Autònoma de Catalunya és una "entitat nacional i jurídica" i que "existeix i existirà abans i després l'1 d'octubre", ja que" la seva continuïtat la garanteix, afortunadament, la història i la seva voluntat de ser". No obstant això, es mostren molt crítics amb l'anunciada votació "hipotèticament referendària", de la qual sostenen que "no es fonamenta ni a l'Estatut, ni en la Constitució, ni en el dret internacional".
Entre els impulsors del manifest, es troben l'exlíder d'Unió Democràtica de Catalunya Josep Antoni Duran i Lleida, l'exalcalde de Barcelona pel PSC Jordi Hereu, l'exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay, la catedràtica de Filosofia Victòria Camps, l'exdirector d'ESADE Carlos Losada i diversos ex consellers i ex diputats de CiU. 

EL GOVERN RAJOY AMENÇA EL AJUNTAMENTS PRO REFERÈNDUM  
Enric Millo.
La delegació del Govern espanyol a Catalunya ha donat instruccions perquè s’actuï judicialment contra tots els ajuntaments que aprovin mocions de suport al referèndum de l’1 d’octubre. Segons que explica RTVE, que cita fonts de la delegació del Govern espanyol, se supervisarà que els actes dels plens dels consistoris catalans s’adeqüin a la legalitat espanyola.
També vigilaran l’acte que faran demà els alcaldes de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). És previst que es llegeixi un manifest de suport al referèndum i que s’expressi el compromís del món local amb el Govern de la Generalitat per a cedir locals l’1 d’octubre.
La delegació del Govern espanyol també actuarà judicialment contra la promulgació de decrets o aprovacions dels plens dels ajuntaments. En aquest sentit, s’han donat instruccions a les unitats de vigilància corresponents perquè qualsevol iniciativa municipal que sorgeixi a partir de l’acte de demà sigui denunciada davant els tribunals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada