dijous, 29 de juny del 2017

441) CRÒNICA QUATRE-CENTRES QUARANTA UNA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

El Parlament de Catalunya declara nuls els judicis sumaríssims del franquisme. 
S’aprova la llei catalana de reparació de víctimes i es consideren il·legals els tribunals de la Dictadura. 
El Parlament anul·la per unanimitat els 63.961 judicis franquistes, en una decisió històrica. 
El Parlament de Catalunya fa un gest de sobirania contra una legalitat imposada. 
Els represaliats a les detencions de 1992 fan públic el manifest ‘Memòria i fermesa per la llibertat’. 
Avui que fa 25 anys de les detencions de l'Operació Garzón vint-i-cinc dels represaliats detinguts i perseguits durant aquell estiu ha fet públic un manifest en que refermen les conviccions independentistes. 


[Barcelona (República Catalana) 29/06/2017] 
L’AMIC DEL POBLE  

Aquest dijous, el Parlament ha aprovat la llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme i els seus familiars, impulsada per Junts pel Sí, la CUP-CC, Catalunya Sí que es Pot (CSQP) i el PSC. Aquesta llei comportarà l'anul·lació de tots els judicis sumaríssims i condemnes de tota mena, que seran nul·les de ple dret i, per tant, es consideraran il·legals els tribunals franquistes.
En una roda de premsa d'aquest dimecres, el portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, ha explicat que considera que amb aquest nou pas, que té com a objectiu lapidar els judicis sumaríssims a Catalunya, es "trencaran molts tabús que s'han mantingut durant molts anys per impedir fer justícia amb les víctimes". Cruanyes ha "celebrat" que aquesta llei declari il·legals els tribunals franquistes i anul·li els seus actes "d'una manera jurídica i pràctica, i no com una simple declaració de principis", com havia fet fins ara el Parlament de Catalunya.
D'altra banda, el diputat de CSQP, Joan Josep Nuet, ha volgut remarcar la "lluita democràtica de les entitats per reparar les víctimes del franquisme". Nuet ha lamentat que "mentre el PP li posa una medalla al franquista Rodolfo Martín Villa", avui "el Parlament retorna la dignitat a les víctimes". 

RETORN A LA LEGALITAT REPUBLICANA A CATALUNYA
Pel que fa a la CUP-CC, la diputada Mireia Boya ha assegurat que aquest dijous "trenquem amb el règim del 36 i el del 78, que és el mateix, un acte de dignitat del poble de Catalunya". La diputada ha qualificat aquest acte de "ruptura" i de retorn a la "legalitat republicana". "Aquest país esdevé sobirà, no serem encara una república, però direm al món que no volem pràctiques feixistes", ha indicat Boya. 

‘MEMÒRIA I FERMESA PER LA LLIBERTAT’
Els represaliats a les detencions de 1992 fan públic el manifest "Memòria i fermesa per la llibertat"Memòria i fermesa per la llibertat" els independentistes represaliats recorden aquelles detencions, justament en el dia en què es van iniciar les detencions fa 25 anys i justament el dia en què el Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya aprova l'anul·lació de la legalitat imposada per la dictadura feixista de Francisco Franco.
El manifest ha estat difós a través del compte de Twitter @elsCSPC i amb el hastag #25anysOperacióGarzón.
En aquest sentit, el president de la Generalitat de la Comunitat Autònoma de Catalunya ha piulat aquest matí un comentari sobre la notícia dels 25 anys les detencions de 1992 publicada a Vilaweb.cat, en què posa de manifest les vulneracions de drets humans comeses per l'Estat durant les darreres dècades: "Quan us parlin dels 40 anys, quan us esmentin el "dentro de la ley", recordeu aquest testimoni. I Martín Villa. I les clavegueres."  

MANIFEST
Girona en 1992
“Enguany es commemora el 25è aniversari de l’Operació Garzón, promoguda per l’Estat espanyol contra l’independentisme amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona. Aquesta operació repressiva, que es va saldar amb desenes detencions, empresonaments i tortures, va posar de manifest amb gran cruesa el caràcter antidemocràtic i autoritari d’un Estat espanyol heretat del franquisme. Aquell 1992, com tantes vegades abans i després, vam fer-nos conscients que la lluita genera repressió, però que aquesta repressió genera la solidaritat que ens permet avançar i fer-nos forts.
Així, totes les lluites dels darrers cinquanta anys han servit per a reforçar el compromís popular amb la justícia i de la llibertat. Arreu dels Països Catalans som moltes les persones que, aplegades en moviments polítics i socials, hem lluitat per la igualtat i en contra de les discriminacions, per l’accés als drets socials, per la llengua i la cultura, en defensa del territori, o contra qualsevol mena d’opressió i de marginació, entre tantes altres causes dignes i justes que hem defensat colze a colze.
Avui, després de totes aquestes dècades de lluita i repressió, el procés polític que viu el poble català ens ofereix l’oportunitat històrica de crear la República Catalana Independent. Tenim, doncs, una ocasió immillorable per a convertir en realitat la societat plena per la qual sempre hem treballat i batallat: una República democràtica, justa socialment, defensora dels moviments populars i respectuosa amb la consciència crítica, amb una llibertat d'opinió plena i sense l’ofec de cap censura directa o indirecta, i construïda des de la justícia social i la solidaritat entre totes les persones i entre tots els pobles.
Per això, el moment polític actual requerirà del conjunt del poble català que prenguem consciència de les característiques que pot tenir la confrontació amb l’Estat espanyol en els propers mesos. L’Estat no dubtarà a utilitzar tots els recursos al seu abast, i en aquestes circumstàncies la mobilització popular massiva i persistent serà del tot  transcendental. És una situació que demanarà de tothom molta valentia i determinació. I volem fer arribar arreu un missatge clar sobre el valor que té la lluita tenaç i la solidaritat més ferma.
Totes les persones que signem aquest escrit som plenament conscients que no estem parlant de situacions insalvables ni d’objectius impossibles perquè per experiència pròpia (viscuda o solidària) sabem que la lluita contra la repressió, fonamentada en la solidaritat i la unitat en l’acció, són elements fonamentals de les lluites populars, són el caliu que ens dóna empenta i que ens ha permès, dia rere dia, anar més enllà.
Per la lluita d’ara i la lluita de sempre. Per la fermesa i la solidaritat del poble català en marxa. Visca la Terra!”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada