dissabte, 17 de juny del 2017

436) CRÒNICA QUATRE-CENTRES TRENTA SIS DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

El raper mallorquí Valtònyc
El raper mallorquí Valtònyc. 
Embargada la caixa de resistència d'aportacions solidàries al raper Josep Valtonyc.  
ELA, a Euskal Herria, aprova una resolució de suport al referèndum de l'1 d'octubre.   
LAB ja va aprovar una altre resolució en el seu congrés del 25 i 26 de maig passat.  
El fiscal general actuarà "sense complexos" contra els voluntaris de l'1-O si s’incompleix la llei.  
Jordi Borja: “Penso donar-me de baixa de la coordinadora de Catalunya en Comú”.   
Un dels fundadors de la Catalunya en Comú veu covard exigir garanties.  
Jordi Borja es retira de la direcció de Catalunya en Comú i votarà contra l’Estat sí en el referèndum de l’u d’octubre.  
Agressió feixista a Barcelona al company Roger, de CGT, la matinada de divendres al barri de Guinardó.  
Crits espanyolistes contra Puigdemont a Llefià.  
Cospedal reuneix la cúpula de l’Exèrcit espanyol a Catalunya.  
Presidirà la reunió del Consell Superior de l'Exèrcit a Barcelona, un òrgan amb funcions assessores i consultives del ministre de Defensa i del cap d'Estat Major de l'Exèrcit del Regne.   
El jacobí Alfonso Guerra demana que se suspengui l’autogovern de Catalunya.   
L'ex-vicepresident pel PSOE també equipara els dirigents catalans amb el franquisme.   


[Barcelona (República Catalana) 17/06/2017]   
L’AMIC DEL POBLE    

El Grup de Suport al raper mallorquí Josep Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó, ha informat aquest divendres que la caixa de resistència on la gent feia les seves aportacions solidàries per poder pagar les despeses judicials i la multa del jove ha estat embargada baix el concepte «embargo judicial proceso penal», segons informa dBalears.
Des del Grup de Suport afirmen que «no tenen clar» si s'han embargat 3.800 euros per tal de pagar la fiança provisional del raper, Josep Valtonyc o si s'ha bloquejat el compte corrent. En el darrer cas, han considerat que es tractaria «d'una altra maniobra més per part de l'Estat espanyol i el poder judicial amb la intenció de desanimar, crear confusió i ofegar tota l'estructura organitzativa que s'ha alçat per defensar el cas de Valtonyc» i, en general «la llibertat d'expressió», han afegit.

SUPORT D’ELA I DE LAB AL REFERÈNDUM CATALÀ D’AUTODETERMINACIÓ 
Eusko Langileen Alkartasuna (ELA)Ahir divendres, Eusko Langileen Alkartasuna (ELA) va aprovar una resolució de suport al referèndum d'autodeterminació del Principat de Catalunya que tindrà lloc l’1 d'octubre. En aquest resolució, el sindicat amb més representació a Euskal Herria, expressa el suport inequívoc al referèndum de l'1 d'octubre, reconeixent explícitament el dret del poble català a l'autodeterminació, i també exigeix al Govern espanyol que deixi d'amenaçar a la majoria catalana favorable a aquest dret.
Amb aquesta resolució, la majoria sindical basca formada per ELA i LAB, han mostrat recentment el suport públic a la celebració del referèndum i s'han manifestat públicament favorables a la independència de Catalunya. El sindicat abertzale LAB ja va aprovar una altre resolució en el seu congrés del 25 i 26 de maig passat.

EL FISCAL GENERAL ACTUARÀ CONTRA ELS VOLUNTARIS DEL REFERÈNDUM 
José Manuel Maza , fiscal general de l’Estat. 
El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, adverteix que la Fiscalia actuarà “sense complexos” contra els voluntaris del referèndum de l’1 d’octubre si considera que s’incompleix la llei. Malgrat que ha assegurat que el suposat incompliment de la llei durant el referèndum és encara “una mera hipòtesi que no s’ha produït”, ha recordat el següent: "La Fiscalia està per fer complir la legalitat, i per tant si nosaltres entenem que en qualsevol circumstància s’ha incomplert la llei i s’entra en l’àmbit dels comportaments penals, lògicament actuarem sense cap tipus de complex ni exacerbació de la nostra actuació”.
Les declaracions les ha realitzat al Fòrum Nova Economia després ser preguntat si actuaria contra els prop de 4.500 voluntaris que el Govern calcula que necessita per a una jornada de votació com la que prepara Catalunya per al proper 1 d'octubre.
El fiscal general ja va afirmar després de l'anunci de la data i la pregunta pel referèndum que no es pronuncia sobre "propòsits, declaracions i manifestacions". Tot i així, ja va avisar: "Si quan arribi el moment els fets aconsellen que la Fiscalia actuï, doncs amb tota energia i en defensa de la legalitat en aquest moment ens pronunciarem".

COMPETÈNCIA D’ORDRE PÚBLIC A CATALUNYA 
Maza també s'ha manifestat sobre una hipotètica actuació del Govern espanyol a l'hora de recuperar la competència dels Mossos d'Esquadra, si bé ha dit que es tracta d'una "qüestió política del Govern central" en la qual ell no pot entrar. Ho ha dit després que el dijous el Ministeri d'Hisenda enviés un requeriment al Deptarament de Governació de la Generalitat de Catalunya per anul·lar l'oferta pública de 500 noves places de Mossos que ha anunciat el conseller, Jordi Jané. Fonts del Departament d'Interior ja van assegurar que, després d'analitzar el requeriment, tiraran endavant la convocatòria tal com estava previst i que es publicarà aquest mateix mes.

TORNARIA A NOMENAR MOIX 
També ha parlat de l'ex-fiscal anticorrupció, Manuel Moix, que va dimitir l'1 de juny després de ser descobert amb societats al Panamà. El fiscal general ha afirmat que tornaria a designar Manuel Moix com a fiscal Anticorrupció encara coneixent que aquest era propietari amb els seus germans d'un 25 per cent d'una societat radicada en el paradís fiscal. A més de reafirmar-se en la decisió de tornar-lo a designar pel càrrec,  ha insistit que aquesta societat, heretada del seu pare, no té cap besllum de "il·legalitat", ni de "incompatibilitat" amb l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal. "Si hagués estat una societat a França o a Portugal hi hauria hagut algun problema? No. El problema és Panamà", ha justificat, al mateix temps que ha recalcat que l'empresa de la família Moix era legal com a "moltes" de les domiciliades al país llatinoamericà.

BORJA ANUNCIA QUE SURT DE LA DIRECCIÓ DE CATALUNYA EN COMÚ 
Jordi Borja, a l’esquerra de la imatge 
El geògraf i sociòleg Jordi Borja Sebastià-- antic militant de Bandera Roja, PSUC i PSC--, un dels fundadors de Barcelona en Comú i de Catalunya en Comú, s’ha desmarcat de la línia oficial del nou partit dels comuns i ha dit clarament que l’exigència de garanties per al referèndum de l’1 d’octubre és “una ximpleria o una covardia”. “Què vol dir, garanties? Les tens quan fas una gran manifestació en un estat autoritari, o una vaga general?”, ha criticat en una entrevista a Vilaweb en què ha defensat que votarà i que ho farà pel sí malgrat que es no considerara independentista. Així, acusa la direcció de Catalunya en Comú d’escudar-se darrere d’aquesta exigència per la necessitat que té de fer equilibris entre les bases, la direcció d’ICV i de Podem a l’Estat espanyol. 

BORJA CONSIDERA QUE CATALUNYA EN COMÚ ESTÀ “A LA LLUNA” 
Jordi Borja ha lamentat que l’esquerra no hagi liderat el procés sobiranista català com va fer el PSUC durant el franquisme tardà, des de quan ell tenia 18 anys, i amb la Transició a Catalunya. Malgrat que assegura que seguirà votant-los, els acusa d’estar “a la lluna” sense prendre la iniciativa sobiranista. Especialment dur ha estat amb el portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, a qui ha titllat de “tens” i “ressentit” amb la situació política actual, que considera que no ha sabut llegir correctament.  

AGESSIÓ FEIXISTA A ROGER, MILITANT DE LA CGT 
Ahir, el Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya va fer un comunicat contra l’agressió feixista a Roger, militant de la CGT:
“Durant la passada matinada el Roger, company de la CGT, ha estat violentament agredit a traïció per dos feixistes, donant-li un fort cop a la cara amb un casc de moto, trencant-li el nas. Com a conseqüència d’aquesta agressió haurà de ser operat.
El Roger estava realitzant pintades antiracistes i en contra dels CIE’s quan ha estat increpat pels feixistes. I a traïció, quan semblava que marxaven ha estat agredit. L’augment del feixisme ja fa temps que ens ve preocupant, i es un fenomen que hem d’aturar com sigui. Totes sabem a través de la història el que comporta el feixisme i les seves conseqüències.
Animem a totes i a tots a participar en les convocatòries de  dissabte i diumenge que trobareu en aquest enllaç:  
Esperem la ràpida recuperació del Roger. I no deixarem que aquesta agressió quedi impune.
Cap agressió sense resposta!”

COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DE JOVES DEL GUINARDÓ LA RUTLLA DAVANT LES AGRESSIONS FEIXISTES 
“Les darreres setmanes les veïnes del Guinardó hem pogut observar com en el nostre barri s’han realitzat pintades de caire feixista i racista. Nosaltres, que treballem per un barri sense discriminació, hem vist la necessitat de respondre davant d’aquests atacs. És per això que vam decidir iniciar una campanya que consistia, en primer lloc, tatxar les pintades racistes i fer-ne de noves, manifestant el nostre rebuig davant de la ideologia feixista.
L’activitat es desenvolupava amb normalitat quan una parella de persones joves van començar a increpar a les nostres companyes, amb crits com “Maricones de mierda” o “Esa puta juventud”. Tot i així, les nostres companyes van decidir fugir de la confrontació. De sobte, però, l’home es va dirigir a un dels nostres companys i, amb el casc de moto a la mà, el va colpejar fortament, causant-li una fractura nasal, hematomes i contusions , tombant-lo així al terra. El nostre company va ser atès a l’Hospital de Sant Pau. Els danys produïts l’obliguen a passar per un procediment quirúrgic.
Els agressors han estat identificats. Nosaltres entenem que aquestes agressions no poden quedar sense resposta, no poden quedar impunes. Avui ens ha succeït a nosaltres, però demà et pot succeïr a tu. Aquesta realitat ens obliga, doncs, a organitzar-nos i respondre col·lectivament. Així doncs, us convoquem a:  
-. Dissabte, 17 de juny, a les 10:00h a la Comissaria del carrer Marina, núm. 347. CONCENTRACIÓ: Les companyes agredides, físicament i verbalment, denunciarem els fets i les persones testimonis declararem. Us necessitem per fer-nos fortes.
-. Diumenge, 18 de juny, a les 18:00h, al Casal de Joves del Guinardó Girapells, al carrer Teodor Llorente, núm. 20. Assemblea oberta a persones individuals i col·lectius per respondre col·lectivament davant dels fets succeïts. El feixisme avança si no el combatem col·lectivament!”.

CRITS ESPANYOLISTES CONTRA PUIGDEMONT A LLEFIÀ 

Carles Puigdemont ha estat xiulat en un acte que s'ha celebrat al barri de Llefià, a Badalona (Barcelonès Nord), en motiu de les festes populars que s’hi fan aquests dies.
En pujar a l'escenari, un gran nombre de persones s'ha posat a cridar "Espanya! Espanya!" o "Fora! Fora!", acompanyat d'una forta xiulada, fins al punt que el president de la Generalitat ha hagut de fer una pausa amb la intenció de calmar els ànims. Tot i això, les xiulades i els crits no han deixat d'escoltar-se durant tot el discurs de Puigdemont. A l'acte, al qual hi han assistit unes 3.000 persones, també hi ha estat present l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, que governa conjuntament amb Podem, Iniciativa i ERC. A Llefià hi viuen, aproximadament, unes 60.000 persones i és el barri més gran de Badalona. És una zona on Xavier Garcia Albiol (PP) va obtenir gairebé el 50% dels vots a les últimes eleccions municipals.
En canvi, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha garantit avui que els badalonins podran votar en el referèndum a l’u d’octubre. “Estem absolutament compromesos amb el dret de decidir de la ciutadania”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Els badalonins i badalonines, sense cap excepció, han de poder donar la seva opinió”, ha afegit. Sabater ha comentat que l’Ajuntament està atent a les ordres que doni la Generalitat i ha assegurat que els ajuntaments estan coordinats i analitzen quin paper els toca jugar en el referèndum. “Perquè sigui efectiu, vinculant i amb garanties cal que totes les administracions posin de la seva part. Estem a l’expectativa de quina fórmula se’ns proposa”, ha contestat quan se li ha preguntat pels funcionaris. “Ens toca estar al costat de la democràcia, això és indiscutible”, ha dit.
Sobre si tornarà a ser candidata a l’alcaldia, ha explicat que s’haurà de decidir en els mesos vinents. Així mateix, ha criticat que l’ex-alcalde de Badalona i president del PP català, Xavier García-Albiol, torni a presentar-se a les eleccions municipals: “Albiol acumula una quantitat de càrrecs públics immoral. Que guanyi 10.000 euros al mes és una autèntica aberració”.

EL CONSELL SUPERIOR DE L’EXÈRCIT DEL REGNE ES REUNEIX A BARCELONA 
La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, presidirà dilluns vinent, 19 de juny, la reunió del Consell Superior de l'Exèrcit (CSE) a la seu de la Inspecció General de l'Exèrcit, a Barcelona. El CSE és un òrgan amb funcions assessores i consultives del ministre de Defensa i del cap d'Estat Major de l'Exèrcit. Una nova mostra de la feblesa del Govern espanyol davant la independència del Principat de Catalunya. En formen part tots els tinents generals de l'Exèrcit de Terra en situació de servei actiu --actualment en són tretze-- i dos generals de divisió. La reunió tindrà lloc al matí i està previst que a la tarda la ministra visiti l'exposició temporal 'Enginyers, soldats i savis', situada a l'edifici Govern Militar de Barcelona.

ALFONSO GUERRA VOL ABOLIR L’AUTONOMIA CATALANA 
El destacat jacobí Alfonso Guerra, que vicepresident del govern de Felipe González,  ha demanat a l’executiu de Mariano Rajoy que apliqui l’article 155 de la Constitució del Regne d’Espanya i suspengui l’autogovern del Principat de Catalunya. En un article a la revista Tiempo, Alfonso Guerra implora que el Govern espanyol freni “els excessos secessionistes” i diu que no entén “la paràlisi davant la manifesta rebel·lia del nacionalisme català contra les lleis”.
El dia que comença el 39è congrés federal del PSOE, que debatrà la plurinacionalitat de l’Estat capitalista espanyol, l’ex-dirigent del PSOE afirma que no es podran “calmar les ànsies secessionistes acceptant aquest estrany artificial ‘Espanya, nació de nacions’”. 
Resulta patètic contemplar aquest grup de polítics enredats en la teranyina de la corrupció, cercant desesperadament alliberar-se de la justícia espanyola amb un procediment insòlit, desconnectant Catalunya d’Espanya per a alliberar-se de la presó”, escriu Guerra.
Per últim, assegura que els independentistes donen un cop d’estat i afegeix: “L’únic franquisme que queda a Espanya el representen els dirigents nacionalistes” [catalans].  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada