dimarts, 13 de juny del 2017

433) CRÒNICA QUATRE-CENTRES TRENTA TRES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

El Govern espanyol aplica la llei mordassa a un membre de la CGT de Castelló per organitzar la manifestació de l'1 de Maig.  
La subdelegació del Govern ha sancionat amb 300 euros a Joan Piñana per no vetllar pel "bon ordre" de la protesta, en referència als cartells enganxats i les pintades fetes a seus bancàries de la capital de la Plana durant la jornada.  
Diverses formacions trotskistes es desmarquen dels stalinistes de debò i defensen el referèndum unilateral rupturista de l’u d’octubre.  
La Fiscalia porta al tribunal l’anunci de la data i la pregunta del referèndum de l’u d’octubre.  
Acumularà l'anunci en la querella contra la consellera Meritxell Borràs per l'anunci de compra d'urnes.  


[Barcelona (República Catalana) 13/06/2017]   

Un dels cartells enganxats a una de les seus de Bankia a Castelló el passat 1 de Maig. 
Llegim a DIRECTA que la Subdelegació del Govern espanyol a Castelló de la Plana ha multat un membre de la CGT per "una infracció lleu" de la llei de seguretat ciutadana --la coneguda com llei mordassa--, arran de la protesta del passat 1 de Maig. La Brigada Provincial d'Informació de la policia espanyola va denunciar el sindicalista Joan Piñana com organitzador de la manifestació que va recórrer els carrers de la capital de la Plana. Segons l'atestat policial "diversos participants portaven un carro de la compra i en el seu interior diversos raspalls i cola per a anar enganxant cartells en els establiments que els semblava [...] així com realitzant pintades amb esprai" a la Caixa de la ronda Magdalena, en el Banc Sabadell de la ronda Vinatea i en el Bankia del mateix carrer. Per aquest motiu, qualifiquen els fets d'infracció lleu i demanen a Piñana 300 euros de sanció, en un procediment obert per la subdelegació del Govern espanyol el passat 26 de maig.
La policia s'acull a la llei reguladora del dret de reunió, segons la qual,"del bon ordre de les reunions i les manifestacions seran responsables els seus organitzadors". "La graduació d'aquesta sanció atén als criteris d'existència d'intencionalitat, la continuïtat o persistència de la conducta infractora, així com la natura econòmica dels perjudicis causats", conclou la denúncia. Per a Joan Piñana la llei mordassa és "repressiva, intimidatòria i recaptatòria: un impost revolucionari del sistema de poder capitalista". I afegeix que "la llei està feta per a reprimir l'element més dèbil econòmicament, que és la gent que milita i que està al carrer".
La CGT del País Valencià ha condemnat "aquest intent de silenciar novament la lluita de la classe treballadora i l'enduriment de la repressió, mesures pròpies d'un sistema antidemocràtic" i ha anunciat que interposarà un recurs a la sanció. En aquest sentit, Piñana disposa de 15 dies per presentar al·legacions. Un cop presentades, la subdelegació té un termini d'un mes per contestar i es podrien presentar al·legacions definitives durant els 15 dies posteriors. La denúncia es podria o bé arxivar o bé optar per la via contenciós-administrativa. Però el denunciat apel·la a la reforma de la llei mordassa que s'està tramitant al Congrés espanyol: "esperem que la reforma de la llei sigui favorable als drets elementals, com són la llibertat d'expressió i de reunió". 

TROTSKISTES PEL REFERÈNDUM UNILATERAL  
La Fiscalia ha obert una investigació per identificar l'autoria d'aquests cartells revolucinaris apareguts a Lleida.
La major part de les múltiples formacions trotskistes amb presència al Principat de Catalunya s’han posicionat a favor del referèndum de l’u d’octubre, unes implicades en el manifest Esquerres per la Independència (Lluita Internacionalista, integrada en la CUP-CC; En Lluita, integrada en la CUP; L’Aurora/Organització Marxista, integrada en EUiA/Catalunya en Comú/CSQP; Corrent Roig) i altres dins Podem (Revolta Global/Esquerra Anticapitalista). Mentre Revolta Global/Esquerra Anticapitalista (IV Internacional de Krivine) no es manifesta per la independència nacional catalana en canvi Lluita Internacionalista, En Lluita, L’Aurora i Corrent Roig, des de diverses posicions i estratègies, es manifesten per la creació de la República Catalana a partir del SÍ en el referèndum unilateral català d’autodeterminació.
Mentre les formacions procedents de l’àmbit stalinista històric i carrillista, com ara ICV (integrada a Catalunya en Comú/CSQP) i Comunistes de Catalunya (unificació del PCC i del PSUC (Viu), integrada en EUiA/IU i Catalunya en Comú) en nom d’un Estat federal espanyol no estan per un referèndum unilateral català ni per la República Catalana independent. Així, que novament s’obre l’escletxa entre trotskistes i stalinistes de debò com en 1937, quan la Fracció Bolxevic Leninista (SBLE, La Voz Leninista), el Grup Bolxevic Leninista (GBLE, Le Soviet) i els marxistes revolucionaris del POUM (unificació entre l’Esquerra Comunista i el Bloc) va defensar al costat dels sectors anarquistes revolucionaris, com els Comitès de Defensa i Los Amigos de Durruti,  les conquestes revolucionàries del 19 de juliol de 1936 enfront la contrarevolució burgesa liderada pel PSUC/PCE. En aquest marc, Podem Catalunya, amb forta influència de Revolta Global, no pertany a Catalunya en Comú però sí al grup parlamentari de CSQP i compta amb representació al Congrés de Diputats en la coalició Units Podem (Podem i Esquerra Unida), però una part d’aquesta formació catalana aposta igual que la majoria de sectors de Catalunya en Comú per l’Estat Federal espanyol en comptes de la República Catalana independent.

LA FISCALIA PORTA AL TRIBUNAL L’ANUCI DEL REFERÈNDUM 
La fiscalia finalment ha decidit portar l’anunci de data i de pregunta del referèndum de l’1 d’octubre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L’anunci, el van fer divendres el president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, acompanyats del Govern autonòmic i dels diputats de Junts pel Sí i la CUP. Així ho assegura el diari El Mundo.
La Fiscalia demana que es tingui en compte l’anunci, i que s’acumuli en la querella presentada contra la consellera Meritxell Borràs per l’anunci de la compra d’urnes, perquè considera que reforça “la intenció” per a fer “un referèndum per a la secessió”. En el seu escrit, la fiscalia considera que per més que l’anunci de Puigdemont i Junqueras “no ha vingut acompanyat de cap resolució jurídicament favorable, és indubtable” que demostra que el propòsit de la compra d’urnes és per fer el referèndum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada