diumenge, 11 de juny del 2017

431) CRÒNICA QUATRE-CENTRES TRENTA UNA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

LA CONTESA DE JULIOL DE 1936 ES POT GUANYAR DEFINITIVAMENT A CATALUNYA L’1 D’OCTUBRE.  
L’anunci de la data i la pregunta del referèndum fa impacte en la premsa de tot el món.  
Mitjans de tot el món es fan ressò de la data i la pregunta catalana.  
Imatge del Paral·lel de Barcelona el 19 juliol de 1936. Barricades al carrer i cartells de les Olimpíades Populars al "pirulí".   
.
[Barcelona (República Catalana) 11/06/2017]  
L’AMIC DEL POBLE    

Resultat d'imatges de CARTELL 19 JULIOL 1936
Gent, la guerra iniciada als carrers de Barcelona la matinada del diumenge 19 de juliol de 1936, quan el 10 de febrer de 1939 les tropes franquistes ocupaven els darrers trams de la frontera francesa no es va acabar la guerra contra la classe obrera i les capes populars --a nivell institucional un cop d’estat militar contra la República-- al Principat de Catalunya, ja que la tarda fa anys un agent del Cos Nacional de la Policia espanyola va obrir el cap davant la comissaria de Figueres una vigília de l’Onze de Setembre a un ecologista llibertari empordanès, per posar un exemple de violència de l’aparell repressiu de la monarquia hereva de Franco imposada per Santiago Carrillo, Felipe González i Jordi Pujol, vol dir que la contesa bèl·lica del 36 segueix existint i ben viva,  igual que demà, quan l’amic del PCC i EUiA, el diputat per CSQP Joan Josep Nuet,  declararà davant els tribunals inquisitorials espanyols, encara que sigui víctima d’efectes col·laterals a Catalunya en Comú per part de l’Estat capitalista espanyol, per posar un altre cas, vol dir que solament la ruptura amb l’aparell franquista disfressat de parlamentarisme monàrquic burgès ens alliberarà de la força bruta dels generals colpistes de l’estiu de 1936. Aquesta ruptura republicana ara per ara solament es possible a la Comunitat Autonòmica de Catalunya, ja que fora del Principat, on potser encara hi ha alguna barriada o població en mans d’elements unionistes descarats, siguin del PSC, Ciutadans, PP o stalinistes de debò, ja que a les altres autonomies, començant pel País Basc en mans del PNB, Andalusia, en mans del PSOE, o Galicia en mans del PP, la gent encara està encantada pels enganys stalinistes i socialdemòcrates de 1977 i per aquesta causa no hi haurà, de moment, cap forma d’estructura política republicana fora del Principat de Catalunya, sigui amb referèndum o amb proclamació unilateral de la República Catalana: RUI o DUI, l’única manera de liquidar el franquisme i desterrar els elements franquistes (i els seus hereus del PSC, PP i Ciutadans) de les comarques catalanes fins ara sotmeses al domini opressiu imperialista de l’Estat capitalista espanyol i les diferents oligarquies.
L’1 d’octubre, amb el SÍ a la República Catalana o amb la DUI republicana catalana s’haurà acabat la guerra de 1936 a les comarques catalanes i la bandera de l’estel solitari ondejarà arreu de la frontera del Pirineu amb l’Estat capitalista francès.

IMPACTE MUNDIAL DE LA NOTÍCIA DEL REFERÈNDUM CATALÀ D’AUTODETERMINACIÓ 
L’anunci de la data i la pregunta del referèndum ha aixecat molta expectació al país, però també a l’estranger. Poc abans de dos quarts d’onze del matí de divendres, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va comunicar la data (1 d’octubre) i la pregunta en català, castellà i occità (‘Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?). La premsa internacional no ha trigat gaire a fer-se’n ressò. Ja era hora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada