dissabte, 10 de juny del 2017

430) CRÒNICA QUATRE-CENTRES TRENTA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

Millo amenaça amb inhabilitacions de polítics, funcionaris i empreses que col·laborin amb el referèndum. 
Millo estudiarà l’acta de la reunió prèvia del Govern de la Generalitat a l’anunci de Puigdemont, per prendre mesures repressives si així ho consideri.   
En defensa de la República.  


[Barcelona (República Catalana) 10/06/2017]  
L’AMIC DEL POBLE    

VinyetaEl PP vol castigar Catalunya amb tota mena de mals, mentre l’ex-ministre de Felipe González Alfonso Guerra aplaudeix. El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha amenaçat amb inhabilitacions de polítics, funcionaris i empreses que col·laborin amb el referèndum de l’un d’octubre. “Si un funcionari, premeditadament, opta per infringir les seves obligacions com a servidor públic, òbviament, s’hauria d’enfrontar a les conseqüències”, ha advertit. En una entrevista a RAC1, no ha descartat que l’Estat espanyol pugui actuar contra l’anunci d’ahir de la data i la pregunta. En aquest sentit, Millo ha assegurat que estudiarien l’acta de la reunió del Govern prèvia a l’anunci, si existeix. “Caldria llegir aquest document, veure què diu, estudiar-lo i, a partir d’aquí, prendre mesures, si cal”, ha dit.
La reacció de Millo contrasta amb el to baix que va fer servir ahir el portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo en la seva habitual compareixença davant els mitjans de comunicació.

EN DEFENSA DE LA REPÚBLICA 
Salvador Seguí
Salvador Seguí assassinat per la patronal catalana per dir que era el proletariat qui volia l'independència. 
Hi ha observadors que consideren que un govern català format per Junts pel Sí serà feble i poc capacitat per fer front als elements enemics de la nova república a Catalunya. ¿Tindrà prou energia per il·legalitzar aquelles forces polítiques i sindicals que sabotegin la proclamació de la República al considerar il·legal el procés d’autodeterminació nacional català d’octubre? ¿Serà capaç de desterrar elements unionistes que facin d’agents provocadors contra la República, com ahir ja es va escenificar en la concentració feixista a Barcelona davant la seu nacional d’ERC? En principi solament s’ha vist un gest favorable a la defensa republicana en el decurs d’unes declaracions d’Oriol Junqueras el 8 de juny arran del tancament de la presó Model, al fer esment del moviment obrer llibertari, quan assegurà que la FAI va néixer de presos a la Model o que milers de militants de la CNT van patir empresonament en aquest centre barceloní de reclusió.
Sense el moviment llibertari, com ja es va demostrar el Sis d’Octubre de Lluís Companys en 1934, la República Catalana durarà un telediari.
En comptes d’anar al darrera de CCOO, UGT i Catalunya en Comú el govern de Junts pel Sí hauria de donar tota mena de garanties i seguretat al moviment llibertari, l’únic factor objectiu per aconseguir la victòria catalana enfront les oligarquies imperialistes espanyoles. Ja ho va demanar en el seu moment Salvador Seguí i la patronal catalana el va assassinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada