divendres, 26 de maig del 2017

Tres dels històrics fundadors de Convergència han passat el mal tràngol de veure els seus fills entrar a la presó

Jordi Pujol, Carles Sumarroca i Jaume Rosell eren el nucli dur del partit que es va fundar l’any 1974. 
Les dones de Jordi Pujol i Carles Sumarroca eren sòcies a la floristeria Hidroplant. 
Per la seva banda, Carles Sumarroca i Jaume Rosell eren socis de les empreses Emte, Teyco i Proelec. 
Dos socis de Jordi Pujol Ferrusola tenien un tresor a l'illa de Man. 
Buesa i Mayola van amagar 6 ME obtinguts amb l'abocador de Vacamorta, segons el El País. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/05/2017 
Cruïlles (Baix Empordà).-   

http://www.naciodigital.cat/noticia/19025/manifestacio/laboral/davant/casa/pare/sandro/rosell
Llegim a EL TRIANGLE sobre el fet que tres dels històrics fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) han passat el mal tràngol de veure els seus fills entrar a la presó. Jordi Pujol, Carles Sumarroca i Jaume Rosell eren el nucli dur del partit que es va fundar l’any 1974 al monestir de Montserrat, aprofitant la cobertura d’una trobada de penyistes del FC Barcelona. Les dones de Jordi Pujol i Carles Sumarroca eren sòcies a la floristeria Hidroplant; per la seva banda, Carles Sumarroca i Jaume Rosell eren socis de les empreses Emte, Teyco i Proelec.
Per diversos camins judicials, els fills de Jordi Pujol, Carles Sumarroca i Jaume Rosell han acabat a la presó. En el cas de Jordi Pujol Ferrusola, per amagar els seus diners, obtinguts d’empreses adjudicatàries de la Generalitat, en paradisos fiscals,. En el cas de Jordi Sumarroca, per la seva participació en la trama del 3% de finançament il·legal de CDC. I en el de Sandro Rosell, pels seus negocis corruptes amb l’expresident de la Federació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira.
Jordi Sumarroca només va estar tancat quinze dies a la presó de Tarragona, de la qual va sortir l’11 d’agost de 2015.
Per la seva banda, Jordi Pujol Ferrusola. està en presó sense fiança a Soto del Real, des del passat 25 d’abril. En aquest mateix centre penitenciari hi ha Sandro Rosell, en presó sense fiança des del 25 de maig.

BUESA I MAYOLA VAN AMAGAR 6 ME OBTINGUTS A VACAMORTA  
Una de les operacions empresarials més controvertides relacionades amb Jordi Pujol Ferrusola, la de l'abocador de Vacamorta, a Cruïlles (Baix Empordà) és l'origen d'un tresor de 6 milions d'euros ocult a l'illa de Man per dos dels socis del primogènit de l'expresident, Gustavo Buesa i Josep Mayola, revela el diari El País.
Segons aquesta informació, Buesa i Mayola van ordir entre el 2000 i el 2005 una trama empresarial per amagar aquells diners. A més, afegeix que documents de la societat holandesa BK Group apunten que Jordi Pujol Ferrusola, actualment en presó preventiva, podria ser l'inversor ocult que hi participa mitjançant una societat instrumental danesa, Nordic ASP, que és propietat de Rakestone Limited, radicada a l'illa de Man.
Durant la darrera etapa de Jordi Pujol Soley al Govern de la Generalitat de Catalunya, Buesa i Mayola van fer negoci amb els abocadors de Tivissa (Ribera d’Ebre) i Vacamorta, venuts després a FCC en dues operacions que va generar beneficis milionaris.

VACAMORT, ABOCADOR DECLARAT IL·LEGAL TRES COPS  
L'abocador de Vacamorta ha estat declarat il·legal tres cops per la Justícia. El tancament definitiu i la restauració de l'espai que ocupa, ordenat pel Tribunal Suprem el 2014, encara està pendent d'execució. Per la seva part, Recuperació de Pedreres SL, la societat que ha gestionat aquest abocador, ha reclamat més de 40 milions d'euros de compensació a la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada