dissabte, 20 de maig de 2017

Temps de Flors: veïnes i veïns del Barri Vell de Girona es queixen que tenen moltes traves per entrar a casa aquests dies de gran afluència als carrers i places

Voluntaris de Protecció Civil han d'ajudar el veïnat davant la indolència de l'Ajuntament . 

A la Força no se'ls deixa passar de pujada i se'ls obliga a fer volta i els cotxes de la policia impedeixen que puguin moure els seus vehicles. 
El Temps de Flors es celebra del 13 al 21 de maig i fins i tot no es fa el desallotjament del Casal 4 Rius fins divendres al matí, un cop el Barri Vell estigui buit de testimonis.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/05/2017 
Girona (Gironès).   

Segons informa el periòdic Diari de Girona creix el malestar de molts veïns del Barri Vell de Girona per les dificultats que tenen per moure's pels carrers del mateix casc antic per les traves que es troben per Temps de Flors per l'organització de la mostra floral. Sovint han de fer voltes per arribar a casa seva encara que vagin molt carregats i no poden moure els vehicles del seu garatge o els han de deixar aparcats lluny del seu estacionament. Això ha provocat que, per exemple, al carrer de la Força s'estiguin organitzant per expressar la seva queixa a l'Ajuntament. La Força és, de fet, el principal vial dels conflictes, si bé no és l'únic. En paral·lel, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil ha hagut de fer 75 serveis per acompanyar residents a casa seva enmig de la massa de visitants o perquè els veïns afectats puguin arribar fins al seu domicili anant en contra direcció.

LA POLICIA MUNICIPAL IMPEDEIX PUJAR A VEÏNES DEL CARRER DE LA FORÇA  
En determinats moments, al carrer de la Força només s'hi deixa passar anant de baixada. Si un veí puja, es troba agents de la Policia Municipal que impossibiliten el pas. No hi ha cap condicionant. No poden passar i són convidats a fer la volta.

RECLAMENT UN DISTINTIU
Una veïna del carrer de la Força, la Pilar, explica que tornava de viatge i el taxi, que ja sabia que no podria entrar per la Força amunt, va optar per provar de passar per la pujada del Rei Martí. Allà es van trobar un cotxe de la Policia MUNICIPAL creuat al mig del carrer. No hi va haver manera i van haver de fer la resta del trajecte a peu i carregats amb les maletes. «Ens diuen que és per seguretat», apunta. «Crec que si les veïnes tinguéssim un distintiu no hi hauria tants problemes, però l'Ajuntament no ens n'ha volgut donar ni fer. Cada anys és pitjor», lamenta.

DES DE L’AJUNTAMENT DIUEN QUE ÉS PER “SEGURETAT!” BLOQUEJAR CARRERS
Moltes veïnes i veïns van rebre una carta de l'Ajuntament de Girona on s'explicava que durant els dies de la mostra no podrien treure els cotxes de les deu del matí a les deu de la nit. Una veïna amb un aparcament a davant de Sant Lluc pretenia sortia del garatge però es va trobar amb un cotxe de la Policia Municipal al mig que li impedia. Va haver de parlar amb agents cívics, membres del cos de seguretat privada de l'Ajuntament i agents dels Mossos d'Esquadra perquè algú retirés aquell vehicle i poder passar. Ningú tenia les claus d'aquell cotxe i no el podien moure, davant la seva incredulitat. Fins que no es va localitzar la persona adequada, van passar molts minuts. L'endemà, va anar al mateix punt, a la plaça de Sant Fèlix, per tornar a demanar ajut. «Pel festival Strenes ja no ens deixaven passar per la plaça de la Catedral de cap manera perquè hi feien un concert. Ens volen fer fora del Barri Vell», expressa un altre resident.

GRÀCIES ALS VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL
Mentrestant, els voluntaris de Protecció Civil reben agraïments de les veïns i dels veïns als quals ajuden a arribar a casa seva. Sol ser gent gran i el cas més repetitiu és creuar el carrer de la Força. En només els dos primers dies --el cap de setmana del 13 al 14 de maig-- van fer seixanta acompanyaments i la majoria van ser en aquest punt. Les persones residents volen pujar per la Força i la policia no els deixa fins que no veuen que van acompanyats per un dels voluntaris, que van amb roba taronja. Entre setmana, el ritme ha baixat bastant, bàsicament perquè hi ha menys visitants. El cos de voluntaris està format per 72 persones però per Temps de Flors se n'han mobilitzat 33. Protecció Civil ajuda cada cop en més activitats i «si els hi fessim anar tots a tots els actes, els cremaríem i són voluntaris», apunta el president de l'Associació, Xavier Ribera. Tot i que el carrer de la Força i els perpendiculars són l'espai d'intervenció més habitual, també ajuden en altres punts com per exemple per creuar el pont d'en Gómez. L'entitat té una carpa informativa davant del Punt de Benvinguda, a la zona de la Copa.

DESALLOTJAMENT DEL CASAL 4 RIUS DIVENDRES QUAN S’HAURÀ ACABAT TEMPS DE FLORS I QUASI NINGÚ VEURÀ LA COMITIVA JUDICIAL
Es dóna la circumstància política entre els poders establerts de la ciutat que el desallotjament al Barri Vell de Girona del Casal 4 Rius no es farà abans de divendres, quan s’hagi acabat Temps de Flors i la gran afluència de gent pels carrers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada