dijous, 4 de maig del 2017

Registren les pitjors dades del cabal del Ter en un any

Els mesuraments de la segona quinzena d'abril mostren que estava un 42,6% per sota del mínim legal. 
Percentualment és la dada més negativa des que es va iniciar el control, el març del 2016. 
Aigua és Vida es pregunta quin sentit té continuar participant en la taula del Ter i qüestiona el compromís de les diverses administracions per resoldre la situació. 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/05/2017 
Girona (Gironès).- 

Llegim en la premsa convencional gironina que els mesuraments que la plataforma Aigua és Vida fa diàriament del cabal del riu Ter al seu pas per Girona van ser l'última quinzena d'abril del tot negatius. No només no s'ha assolit cap dia el mínim previst que marca el pla de cabals del 2006 --un fet ja habitual bona part de l'any--, sinó que s'ha marcat el mínim històric des que es fan els mesuraments, iniciats el març del 2016. El cabal mitjà del riu ha estat durant la segona quinzena d'abril un 42,6% per sota del que assenyala la llei catalana (en altres paraules, el riu portava un 57,4% de l'aigua que havia de portar com a mínim). Aquest percentatge no havia estat mai tan baix des que es fan els mesuraments, i referma la tendència negativa de la primera quinzena d'abril, en què el riu va dur un 63% de l'aigua que havia de dur (un 37% per sota el nivell legal).
En xifres absolutes, al seu pas per Girona van fluir pel riu Ter durant els últims quinze dies d'abril una mitjana de 3,43 m³ per segon en comptes dels 5,98 m³ per segon que hi haurien de passar en aquesta època de l'any.
Davant d'aquestes dades, el portaveu de la plataforma Aigua és Vida, Pau Masramon, es preguntava ahir quin sentit té continuar participant en la taula del Ter i va qüestionar el compromís de les diverses administracions que governen el territori per resoldre la situació: “Fins quan les administracions que ens administren, es a dir, els ajuntaments de tota la conca fluvial del riu Ter, el Consells Comarcals i la Diputació Provincial de Girona continuaran consentint aquest espoli? I fins quan la Generalitat amagarà el cap sota l'ala permetent la Terdependència de Barcelona?”, es preguntava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada