diumenge, 7 de maig del 2017

Protesta contra la condemna a un pro avortista que va interrompre una missa a Banyoles

http://www.gerio.cat/imgMini/750/420/16224
El rector de parròquia de Sant Pere ha suspès la missa que hi havia prevista i ha tancat la porta del temple  



 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/05/2017 
Banyoles (Pla de l’Estany).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la concentració feminista solidària amb el veí condemnat a 6 mesos de presó per defensar l’avortament durant una missa s’ha desenvolupat aquest diumenge davant el temple de Sant Pere a Banyoles.
La concentració s’ha fet com a protesta solidària per la sentència que condemna Jaume Roura a 6 mesos de presó per una acció feta el 9 de febrer del 2014 --que durà entre dos i tres minuts-- contra la retallada de la llei l'avortament que volia fer el govern del PP es va fer, i que va obligar a interrompre la missa a la parròquia de Sant Pere.
La  concentració feminista solidària d’aquest matí, a la que hi han donat suport una quinzena d'entitats, ha fet que el rector decidís suspendre la missa, una decisió que molts dels feligresos no sabien i s'han trobat amb el temple tancat.
La gent amb un esparadrap a la boca i una pancarta en favor de l'avortament ha acabat la concentració amb la lectura d'un manifest on es rebutjava la sentència i es reivindicava el dret a l'avortament lliure i gratuït. 

ES DENUNCIA QUE L’ESTAT “UTILITZA LES SEVES EINES” PER CONDEMNAR ELS POSTULATS CONSIDERATS CONTRARIS A L’ESGLÉSIA CATÒLICA
Segons l’Agència Catalana de Notícies una de les representants del Grup Antirepressiu Girona Mireia Bazaga ha denunciat que l'Estat "utilitza les seves eines" per condemnar els postulats considerats contraris a l'Església catòlica. Bazaga ha assegurat que els diferents col·lectius que donaven suport a l'acte "seguiran lluitant pel dret a l'avortament". "Condemnes com la que s'ha produït no ens poden aturar", ha reblat Bazaga.
En el manifest de Banyoles, es reivindica l'acció duta a terme per part d'ARRAN Banyoles i el col·lectiu feminista Heretges el febrer del 2014. Asseguren que "va ser el seu granet de sorra" per aconseguir aturar la reforma de la llei de l'avortament que el Partit Popular tenia previst tirar endavant.
Una de les imatges curioses d’avui ha estat veure com alguns dels feligresos que cada diumenge s'acosten al temple de Sant Pere es trobaven amb la sorpresa que s'havia suspès la missa. Un dels habituals a cada ofici ha explicat que havien intentat avisar, però que molts no se n'havien assabentat. De fet, durant tot el matí una persona ha anat informant a qui s'acostava a l'església parroquial, que s'havia suspès l’ofici d’avui, una cosa insòlita a la ciutat de Banyoles. Tot i la sorpresa inicial, la majoria de persones que es trobaven amb la porta del temple tancada es resignaven i giraven cua, sense que hi hagi hagut cap mena d'incident entre la gent solidària concentrada i els feligresos. La majoria optat per anar a missa de 12 a l'església de Santa Maria de Banyoles. 

EN DEFENSA DEL DRETS DE LES DONES
Els diferents col·lectius que han convocat la protesta asseguren que "ja s'esperaven que no hi hagués missa". En aquest sentit no ho veuen com una victòria sinó com una reivindicació que "la lluita i la protesta son la principal eina per defensar els drets de les dones".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada