dilluns, 29 de maig del 2017

Presentació del documental: "Estados clandestinos" Un capitulo rioplatense de la operación Condor. a l'Anònims de Granollers

Presentació del documental:  "Estados clandestinos"  Un capitulo rioplatense de la operación Condor. 
Amb Paula Monteiro i Marc Iglesias, directors i guionistes del documental. 
Dijous, 1 de juny de 2017 a les 19 hores.

A partir dels testimonis de supervivents i fills de desapareguts, "Estados clandestinos" narra la història d'un grup de militants uruguaians que, l'any 1976, van ser segrestats a Argentina per comandaments de la coordinació repressiva rioplatense i traslladats il·legalment a Uruguai.
Aquest episodi, sobre el qual vam començar a treballar l'any 2006, constitueix, als nostres ulls, un exemple paradigmàtic del funcionament de la coordinació repressiva del Pla Còndor, amb l'especial circumstància que és un dels comptats casos en què hi ha un grup nombrós de supervivents que poden explicar els fets de primera mà.
Amb l'objectiu de preservar en format audiovisual aquests testimonis, vam començar, fa ja una dècada, a realitzar entrevistes i recopilar documentació relacionada amb el cas. En total vam realitzar 24 entrevistes a protagonistes directes dels fets, 14 de les quals ens han servit de base per recompondre una història que s'explica, de principi a fi, a partir de les declaracions dels entrevistats.
Gènere: Documental. Any: 2016


 Anònims 
/// menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Agregeu-vos a la nostre pàgina de Facebook per a estar al corrent  
de les nostres xerrades, col·loquis, concerts, exposicions... 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada