diumenge, 14 de maig del 2017

Plega un regidor a Campelles perquè l’alcalde penja la bandera monàrquica espanyola a la Casa de la Vila i ahir penjant-se al balcó de la Casa de la Vila va reconsiderar la seva dimissió a petició d’ERC

Jordi Puig
Cutrina el dimecres davant la façana de l'ajuntament, amb la bandera espanyola onejant 
L'alcalde, Joan Dordas, va ordenar penjar-la dilluns després de rebre un certificat de l'Estat amenaçant-lo amb la inhabilitació i una multa. 
A partir de la polèmica generada la direcció comarcal d’ERC li va demanar que reconsiderés la decisió de plegar i ahir es va fer una concentració de rebuig on finalment l’edil decidí mantenir-se en el càrrec. 
L'ajuntament ha rebut avisos i sancions de l'estat a acausa de les denàuncies del fill d'un alcalde del franquisme. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/05/2017 
Campelles (Vall de Ribes, Ripollès).- 

Acte de rebuig ahir a la sentència que obliga a penjar la bandera monàrquica espanyola a l'ajuntament de Campelles, amb l'estelada vermella. 
Segons la premsa convencional comarcal el tinent d’alcalde de Campelles (Vall de Ribes, Ripollès) Ramon Cutrina va presentar dimecres una instància renunciant a la seva acta de regidor, però ahir, a petició d’ERC, va reconsiderar la seva dimissió. La raó que hi exposa per prendre aquesta decisió és la bandera monàrquica espanyola que des de dilluns oneja a l’edifici de l’Ajuntament després que l’alcalde, Joan Dordas, revés un certificat amenaçant-lo amb la inhabilitació i amb una multa de més de 1.000 euros que hauria de pagar a títol personal. Cutrina sempre s’havia mostrat contrari a la rectificació de l’alcalde de penjar la bandera del Regne.
Dinalment, ahir s’ha penjat al balcó de la Casa de la Vila una estelada vermella, una bandera  de l’ANC, amb estelada blava, i un cartell del Consistori que indica que "la bandera estatal penja a aquest ajuntament per imperatiu legal i en compliment d'una sentència i en contra de la nostra voluntat." 
A partir de la polèmica generada, ahir dissabte es va fer una concentració de rebuig a les 12 del migdia a la plaça de l’ajuntament de Campelles on hi va assistir l’alcalde Joan Dordas, el primer tinent d’alcalde Ramon Cutrina, el president de la secció local d’ERC Vall de Ribes, Joan Jové, la presidenta de la federació comarcal d’ERC Ripollès, Carme Freixa i la diputada d’ERC al Congrés de Diputats, Teresa Jordà.  
A més de tinent d’alcalde, Cutrina també va ser alcalde accidental durant els mesos que Dordas va causar baixa per estar convalescent d’una malaltia. A més, és un regidor molt apreciat pel mateix alcalde, que el defineix com “el regidor de qui he rebut més suport fins ara”. Durant el ple municipal del mes d’abril els regidors de Campelles van fer una votació per decidir si es penjava la bandera espanyola després d’haver rebut diversos avisos i sancions de l’Estat espanyol. En una primera votació, només Dordas i Cutrina van votar en contra de penjar-la, mentre que els altres dos regidors d'Independents per Campelles-AM i el de CiU van fer-ho a favor. Posteriorment, un dels regidors de l'equip de govern va desdir-se i va abstenir-se. El vot de qualitat de l'alcalde va afavorir que es decidís no penjar-la.
El canvi de posicionament un cop rebuda la carta certificada de dilluns va desencadenar la posició de Cutrina «per ètica, moral i perquè no puc estar en un equip de govern que no respecta una decisió del consistori». De fet, creu que l’Estat no sap ni on és Campelles «per donar-li tanta importància a exhibir o no aquest llençol».
Joan Dordas va explicae que la decisió de penjar la bandera «no és un caprici meu» i que es va acabar executant perquè «no tinc vocació de màrtir» ni vol vendre la pell tan barata. L'alcalde voldria que Cutrina reconsideri la seva posició i que «afrontem junts la batalla perquè ara és l'hora de ser valents».

L’AJUNTAMENT HA REBUT MOLTS AVISOS I SANCIONS DE L’ESTAT A CAUSA DE LES DENÚNCIES DEL FILL D’UN ALCALDE DEL FRANQUISME
Joan Dordas assenyala que tot i ser el poble més petit del Ripollès, l’Ajuntament de Campelles ha rebut tants avisos i sancions «per les denúncies del fill d'un ex alcalde franquista del poble». També espera que a partir d'ara es vegi la solidaritat d'entitats, partits i dels mateixos campellencs. Ha rebut la trucada de responsables de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a la qual Campelles està adherit, que li han explicat que no el poden defensar. Sí que espera un gest del PDeCAT i d'Esquerra Republicana de Catalunya, partit al qual està associat Independents per Campelles-AM.
En un dinar que van fer recentment a Tregurà (Vilallonga de Ter, Vall de Camprodon, Ripollès) amb destacats membres d'ERC, com Joan Tardà o Teresa Jordà, van secundar la decisió de no penjar la bandera del Regne d’Espanya. En tot cas, considera que si el Regne d’Espanya no ha tingut cap problema a inhabilitar l'expresident Artur Mas «no vull ni pensar que serien capaços de fer amb mi».
ERC, com a partit, ha anunciat una campanya de suport a Dordas denunciant el modus operandi del Govern espanyol i, alhora, demanarà a Ramon Cutrina que es replantegi la seva decisió.

COMUNICAT D’ERC ON S’EXPOSA QUE EL REGIDOR ES MANTÉ EN EL CÀRREC D’EDIL
Ahir, ERC va fer un comunicat en que s’exposa la situació a Campelles, titulat ‘L'Ajuntament de Campelles penja un cartell de rebuig i l'estelada davant la sentència que l'obliga a posar la bandera estatal al consistori’, on manifesta:
“Aquest dissabte, l'Ajuntament de Campelles ha dut a terme un acte de rebuig després que el Consistori es veiés amenaçat, coaccionat i obligat a penjar la bandera estatal a la façana municipal. El mateix acte ha servir perquè Ramon Cutrina, primer tinent d'alcalde del Consistori, manifestés la voluntat de seguir formant part de l'equip de govern d'ERC a Campelles.
Al llarg de les últimes setmanes, l'Estat espanyol ha enviat diversos requeriments al Consistori per tal que pengés la bandera estatal sota amenaça d'una multa i la possible inhabilitació de l'alcalde Joan Dordas. 
A mitjans de la setmana passada, el Consistori va acordar penjar la bandera estatal, fet que va provocar l'amenaça de dimissió del primer tinent d'alcalde, Ramon Cutrina.
Finalment, aquest dissabte, Joan Dordas, Ramon Cutrina i Simon Rovira, també regidor de l'equip de govern d'ERC al municipi, han protagonitzat un acte de rebuig a la obligació estatal de penjar la bandera estatal i han col·locat un cartell a la façana del consistori que indica que "la bandera estatal penja a aquest ajuntament per imperatiu legal i en compliment d'una sentència i en contra de la nostra voluntat". A més a més, també s'ha penjat l'estelada, que no era present a la façana municipal, i l'estelada de l'Assemblea Nacional Catalana.
Joan Dordas, alcalde de Campelles, va apuntar que "Es trist que en un municipi petit com Campelles ens haguem de veure amenaçats i ens imposin la col·locació de banderes quan tenim altres problemes molt més importants. S'ha perseguit el municipi més petit de la comarca. Això si, des de Campelles continuarem lluitant per assolir aquest objectiu col·lectiu, que és la llibertat del nostre país".
Ramon Cutrina "Des d'avui mateix, em torno a posar a disposició de l'alcalde Dordas per continuar treballant per Campelles i pel país. En Joan ha liderat, conjuntament amb la federació d'ERC a la comarca, aquest acte de rebuig, on també hi hem tingut el confort i el suport de l'ANC, l'AMI i Òmnium Cultural. Calia fer una mostra de rebuig a aquesta imposició i l'hem fet".
L'acte ha comptat amb la presència de la diputada al congrés de diputats, Teresa Jordà, la presidenta d'ERC al Ripollès i alcaldessa de Vallfogona del Ripollès, Carme Freixa, i regidors de Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses, així com representants de la secció local d'ERC de Ribes de Freser, amb el seu president, Joan Jové, al capdavant.
Teresa Jorda  ha destacat que "Aquesta imposició és, malauradament, una reiterada forma de maltractament de l'Estat. És la judicialització més descarada de la politica. Avui hem menystingut la imposició al balcó del consistori per deixar un missatge clar: Ens poden amenaçar i fer el que creguin però això es una batalla democràtica i el dret a vot ningú el pot manllevar ni ens el manllevarà".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada