dijous, 11 de maig del 2017

Mou-te en Bici es queixa al síndic de l'incivisme de vianants i cotxes, a Girona

Critiquen que algunes persones caminin o corrin pels carrils de bicis o els travessin sense mirar. Denuncien també les mancances de la xarxa pedalable. 
Primera Pedalada de la Devesa i Pedalada Floral 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/05/2017 
Girona (Gironès).- 

Llegim en la premsa convencional gironina que la plataforma Mou-te en Bici ha dirigit un seguit de queixes al defensor de la ciutadania de Girona, Ramon Llorente, per l'incivisme “d'alguns conductors de vehicles de motor i d'alguns vianants”. Pel que fa als vianants, es queixen de “les actituds incíviques que pateixen diàriament” els ciclistes en tres aspectes. Són la utilització dels carrils bici per caminar o córrer, el creuament dels carrils bici sense mirar i el fet que s'esperin damunt el carril bici per travessar.
Pel que fa als conductors de vehicles de motor, la llista de queixes és més llarga. Hi detallen que s'aturin o estacionin damunt els carrils bici, que incompleixin els límits de velocitat dins l'àrea urbana, que no respectin la distància d'1,5 metres quan avancen una bicicleta, l'assetjament als ciclistes mitjançant cops de clàxon o maniobres temeràries i l'ocupació de la franja de parada avançada per a bicis als semàfors.
L'entitat, formada per 350 ciclistes urbans, considera que el fet que les bicicletes s'hagin incorporat amb força en la mobilitat urbana ha generat “actituds de rebuig” entre alguns conductors de vehicles de motor i vianants per haver-hi de compartir l'espai públic.

LA INACCIÓ POLÍTICA
La plataforma s'ha queixat també al síndic de les mancances de la infraestructura de carrils bici, i dels incompliments polítics. Entre les mancances apunten a la terminació sobtada d'alguns carrils, que no tinguin l'amplada de 2,5 metres quan són bidireccionals i el perill que suposen els carrils compartits amb altres vehicles o vianants. Pel que fa als incompliments polítics, són compromisos que sostenen que el govern de la ciutat havia assumit i no ha complert. En concret, denuncien que aquest 2017 no s'ha augmentat la inversió destinada a infraestructures i obres per a bicicletes i campanyes de conscienciació i seguretat. Reclamen també que s'executi el carril bici de Pont Major al pla de Campdorà, el pas a la rotonda de Salt per donar continuïtat al carril del carrer Oviedo i que es compleixi el compromís del govern d'oferir un programa de subvencions per a la compra de bicicletes elèctriques. Falta també, asseguren, fer estudis i projectes per millorar la xarxa. Són, per exemple, modificar íntegrament el carril bici del passeig Canalejas, redefinir la situació dels aparcaments i estudiar fer bidireccional per a les bicicletes el tram del carrer Joan Maragall entre la Gran Via de Jaume I i la plaça Catalunya, la plaça Pompeu Fabra, els carrers Eiximenis i Hortes, el passeig de la Devesa (tram per a vianants), Santa Clara i el carrer Nord. Consideren, a més, que no s'ha complert el compromís de fer una comissió de seguiment a la taula de mobilitat sobre els projectes i les obres pendents, i que no es faci promoció de la bicicleta en escoles i centres cívics.

PEDALADA DE LA DEVESA I PEDELADA FOLORAL

Mou-te en Bici, juntament amb la plataforma Salvem la Devesa i l'associació de veïns de la Devesa-Güell, va organitzar diumenge la Primera Pedalada de la Devesa, amb l'objectiu de donar a conèixer el parc. D'altra banda, l'entitat també ha organitzat pel 20 de maig la Pedalada Floral, en què la bicicleta més ben decorada serà premiada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada