dimarts, 2 de maig del 2017

Mostra de solidaritat a Girona amb els presos polítics palestins empresonats a Israel en vaga de fam per la dignitat

Resultat d'imatges de BDS CatalunyaBandera palestina i pancartes solidàries al Pont de Pedra de la ciutat 







 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/05/2017 
Girona (Gironès).-  

En el marc solidari de BDS Catalunya vers els presos polítics palestins a Israel en vaga de fam el divendres, 28 d’abril, a les vigílies de la jornada internacional del 1er de Maig, es va estendre al sòl del Pont de Pedra a Girona una gran bandera de Palestina i a les baranes es van penjar pancartes en solidaritat amb els presos i les preses.  
Centenars de presos palestins en presons israelianes van rebutjar menjar el 17 d’abril per protestar per les seves condicions de vida a la presó, on alguns són aïllats en cel·les o estan empresonats sota detenció administrativa sense càrrecs.
El Servei Israelià de Presons va informar que tres quartes parts dels presos palestins no van menjar ahir per commemorar el Dia del Presoner, que es va recordar a Cisjordània, Gaza i Jerusalem est. Uns 3.500 dels 4.700 reclusos palestins empresonats a Israel, segons dades de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), van anunciar que portaran a terme una vaga de fam, 2.300 la seguiran de forma temporal i 1.200 sense una data final prevista. La majoria dels presos palestins pensen que aquest tipus de vaga «és l'única via per aconseguir millores en les condicions penitenciàries», com van indicar els ex reclusos Mokhles Burgal i Muaied Abed al-Samad. Aquesta opinió la comparteix Hanaa Shalabi, arrestada al febrer sota detenció administrativa i alliberada --però obligada a anar-se'n a Gaza-- després de 43 dies de vaga de fam. «Els presoners continuaran la seva vaga fins que les seves demandes siguin acceptades», va assegurar Shalabi.
Entre les peticions hi ha que l’Estat d’Israel aixequi el veto de fa cinc anys a les visites de familiars a reclusos de Gaza. 11 dels més de 300 presos administratius estan en vaga de fam, dos d'ells des de fa 50 dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada