dijous, 18 de maig del 2017

Manifestació ahir a Girona contra l’homofòbia

17 de maig: Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia 
La marxa va sortir del pont de Pedra. 
Col·lectius d'arreu del país han organitzat diferents actes durant aquests dies per tal de commemorar la diada, reivindicar els drets del col·lectiu i denunciar els casos de discriminació que avui dia encara pateixen moltes persones degut a la seva condició sexual.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/05/2017 
Girona (Gironès).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que en commemoració del Dia Internacional Contra l'Homofòbia i la Transfòbia, ahir va tenir lloc a Girona una manifestació que va sortir del pont de Pedra. Després, a la sala La Planeta es va presentar l'espectacle Limbo.
El 17 de maig es commemorarà el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia, que cada any recorda la decisió que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va prendre el 17 de maig de 1990, de treure l'homosexualitat de la llista de malalties i alhora reivindicar el mateix per a la transsexualitat (avui dia encara considerada acadèmicament una malaltia).
Cal recordar que a 5 països del món continua vigent la pena de mort contra l'homosexualitat i a desenes d'estats més segueixen imposant-se penes de presó a lesbianes, gais i transsexuals pel sol fet de ser-ho. Diversos casos recents demostra l'expressió de l'homofòbia arreu del món i el silenci còmplice de l'impunitat amb que es tracten aquests fets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada