dimarts, 16 de maig del 2017

L’ús de l’edifici que havia servit al segle XVIII com Alfolí de la Sal provoca una nova topada entre el PDeCAT i el govern de l'Ajuntament de l'Escala

L'aspecte actual de les obres des del port d'en Perris.
Segons el govern municipal “no és un espai per fer conferències polítiques"
L'oposició s'alia contra les obres a la Punta i el Port de Perris. 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/05/2017 
L’Escala i Empúries (Alt Empordà).

Segons EMPORDÀ.INFO el grup municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT), antiga Convergència, de l’Escala (Alt Empordà) farà balanç,divendres a les 19:00h, de l’equador del mandat encapçalat per l'alcalde Víctor Puga (PSC), en un acte que volia  celebrar a l’edifici que havia servit al segle XVIII com Alfolí de la Sal, però hauran de buscar un altre lloc del municipi, perquè l'equip de govern municipal escalenc ha denegat el permís, quan ja tenien fets els cartells de l'acte.
El portaveu del grup municipal del PDeCAT, Robert Bosch ha rebut " amb incredulitat la denegació" i denuncia que "aquesta és l'actitud del govern municipal: davant d'uns regidors que poden pensar diferent, posar totes les traves possibles. Se'ns diu que l'Alfolí no és un espai per fer conferències polítiques". L’acte del PDeCAT serà presentat per Lluís Sureda, de la Confradia de Pescadors de l’Escala.
Cal recordar que, com va avançar el Canal 10 Empordà, en el decurs del ple a l'Ajuntament de l'Escala corresponent al mes de maig, com en les darreres sessions plenàries, el debat polític es va centrar als precs i preguntes, on l'oposició municipal en bloc --PDeCAT, ERC i PP-- es va negar a tocar cap més tema que no fos les obres del front marítim a la Punta i al Port de Perris. Demanen una comissió per parlar-ne i un ple extraordinari per debatre.
Així, els tres grups de l'oposició a l'Ajuntament de l'Escala, Convergència i Unió (ara format pel PDeCAT9, Esquerra Republicana de Catalunya i el Partit Popular fan front comú en protesta per les obres al front marítim de l'Escala. Demanen la creació d'una comissió per posar sobre la taula el que consideren que no es fa bé, i també un ple extraordinari per debatre sobre el tema. L'acord inicial ha estat entre el PDeCAT i Esquerra Republicana, que als precs i preguntes de l'últim ple no van voler tractar cap més temes. Consideren que encara hi ha temps per rectificar, sobretot pel que fa a les restes arqueològiques de l'edifici del Salvavides i de la torre trobades a la Punta.
Des del grup Convergència i Unió la regidora Montse Calders (PDeCAT) va qualificar el govern municipal d'arrogant i prepotent. Demana repensar el tema de les restes arqueològiques i arquitectòniques de la Punta. El Partit Popular s'afegia a les propostes de CiU i Esquerra Republicana, dubtant també del projecte de remodelació del front marítim.
Des de l'equip de govern municipal es defensa el projecte que es tira endavant, no entenent les crítiques que arriben quan fa dos anys que s'està executant. S'afegeix que les petites modificacions que s'hi apliquen fan que sigui encara molt més respectuós amb el litoral escalenc. L'alcalde de l'Escala pel PSC entén que l'oposició només es centra en aquestes obres al front marítim, deixant de banda la resta del municipi. Posa per exemple les facilitats que s'ofereixen per a la instal·lació d'hotels. Entre d'altres temes al ple municipal de maig s'ha aprovat la pròrroga del contracte del servei de socorrisme a les platges a Creu Roja un anys més i s'ha portat a licitació la gestió de l'Escola de Música. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada