dimecres, 10 de maig del 2017

L'oposició a l’Ajuntament de l'Escala força crear una comissió per l'obra del front marítim

Els grups municipals de CiU, ERC i PP demanen també un ple extraordinari monogràfic perquè creuen que els treballs suposen una agressió excessiva al litoral. 
El govern municipal accepta però defensa que s'està executant el projecte aprovat i que ja estan al 80%. 
A la l'esquerra la Punta, on van aparèixer les restes arqueològiques, i a la dreta la platja del Port de Perris, amb les estructures de formigó noves de les obres municipals de front marí.


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/05/2017 
L’Escala (Alt Empordà).- 

 Llegim al Diari de Girona la notícia de que els tres grups municipals a l'oposició a l'Ajuntament de l'Escala (CiU, ERC i PP) van reclamar dilluns al vespre al darrer ple municipal que es creï una comissió d'estudi amb urgència i un ple extraordinari monogràfic perquè s'escoltin les veus en contra de la reforma de la segona fase del front marítim --a la Punta i el Port de Perris-- i amb l'objectiu que es puguin incloure canvis. Coincideixen que són massa agressives amb l'entorn i no protegeixen el llegat històric. El govern municipal defensa que s'està executant el projecte que es va aprovar però accepta constituir la comissió. 
La reforma del litoral escalenc a debat són els treballs de la segona fase des de la Punta al Port d'en Perris que s'executen en els diferents trams.
L'aparició de restes arqueològiques a la Punta va generar el primer debat després que el govern municipal, a petició de diverses entitats (Ateneu Art i Cultura, Plataforma l’Escala Cívica, Centre d’Estudis Escalens i altres) decidís deixar a la vista una antiga torre de guaita --de la primera meitat del segle XVII i volada a principis del segle XVIII-- però no les de l'antiga estació de Salvament de Nàufrags --de finals del segle XIX i enderrocada en 1934-- que s'ha preservat però cobrint les restes. 
Poc després les màquines van començar a perforar la roca natural de la Punta, al nord de la zona on s'han situat contenidors soterrats de la Nova Riba, just en el Primer Piló. Fins i tot la Plataforma l'Escala Cívica va convocar una concentració de protesta el diumenge 30 d’abril al matí per mostrar la disconformitat. I el tercer front de debat ha estat la platja del Port d'en Perris on les noves estructures de formigó no agraden.
Els grups municipals de l'oposició s'han anat posicionant reiteradament sobre diferents aspectes que no agraden però al ple celebrat dilluns van acabar fent front comú. CiU i ERC havien prèviament acordat i s'hi va sumar el PP «renunciar a qualsevol intervenció per la disconformitat amb el projecte del front marítim» per demanar que es constitueixi la comissió i es celebri un ple monogràfic de caire extraordinari.
La regidora per CiU Montse Calders va posar de manifest que «les darreres actuacions en semblen d'una agressivitat al litoral que ens fa mal». Per tal d'assegurar-se que hi haurà una plataforma de debat, va dir, demanaran aquesta setmana la celebració del ple extraordinari.
Des d'ERC, Etna Estrems, va posar de manifest que «les obre estan pràcticament acabades i no tenim cap intenció d'aturar el procés però ens agradaria que se'ns escolti, la veu de tots aquell que no estan d'acord amb la transformació».
Joan Ball-llosera, del PP, va sumar-se a la petició i va recordar que havia demanat en diverses ocasions que s'aturés l'obra per escoltar la veu de tothom. 
El regidor d'Urbanisme pel PSC, Josep Bofill, va recordar que s'està fent el projecte aprovat que està executat en el 80%. «No us heu llegit bé el projecte», va dir. Pel regidor, els possibles retocs s'hauran de fer en el futur.
L'alcalde pel PSC, Víctor Puga, per la seva banda, va està d'acord amb crear la comissió però es va mostrar molest per les crítiques i la persistència en aquest debat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada