dimarts, 30 de maig del 2017

L’Escala Cívica celebrarà un col·loqui sobre el centre històric el 16 de maig al CER

El govern municipal de l'Escala no deixa fer un acte a l'entitat l'Escala Cívica a l'Alfolí.   
Es tractarà del procés ocupació humana del Port de l’Escala i del de Perris en decurs del temps.  
Grups municipals faran un debat sobre les obres el front de mar en aquests indrets.  
El govern municipal denega l’ús del baixos de l’edifici de l’Alfolí, on ja funciona una oficiina de turisme oberta al públic.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/05/2017 
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà).-   

L’Escala Cívica tenia previst celebrar als baixos de l’edifici de l’Alfolí un col·loqui sobre el procés d’ocupació humana del territori del Port de l’Escala, la Punta, el Port de Perris i l’Olla, seguit d’un debat sobre les obres del front de mar en aquests indrets emblemàtics a cura de totes les formacions que hi vulguin participar, com ara el PSC, PDeCAT, ERC, Catalunya en Comú o PP, però finalment l’acte tindrà lloc a la sala del CER, al carrer Garbí de l’Escala, el divendres 16 de juny a causa de la negativa de l’equip de govern de l’Ajuntament, propietari de l’Alfolí.
Segons informa avui el SETMANARI DE L’ALT EMPORDÀ tot plegat entra en una polèmica política sobre l’ús de l’Alfolí i que la resposta de l’equip de govern municipal escalenc, format pels edils del PSC i un regidor ex ICV, consisteix en que l’edifici --situat en revell de l’ou del centre històric del poble i que ja acull en una part dels baixos una oficina de turisme oberta al públic-- ha estat que es troba “en procés d’obres i també en procés de museïtzació de la primera planta”. A totes les entitats i partits polítics el govern municipal emplacen a fer les conferències, segons el periòdic empordanès, a la salada d’actes de l’ajuntament. Es dóna el fet que l’equip de govern municipal i la llibreria Vitel·la utilitza habitualment des de fa anys els baixos de l’Alfolí per fer conferències, col·loquis i presentacions de llibres.   
El setmanari recorda que el grup municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT), antiga Convergència, de l’Escala volia fer balanç,  el divendres 19 de maig, de l’equador del mandat encapçalat per l'alcalde Víctor Puga (PSC), en un acte que volia  celebrar a l’edifici que havia servit al segle XVIII com Alfolí de la Sal, però al no tenir prou temps per anunciar altre lloc del municipi, quan es va assabentar, el dimarts 16 de maig, que l'equip de govern municipal denegava el permís d’ús amb l’argument que l’edifici solament servia per fer actes culturals, quan ja tenien fets els cartells de l'acte. L’acte convergent finalment no es va fer.
Per la seva banda, el grup municipal de Junts per l’Escala-ERC farà un acte de balanç de dos anys de les darreres eleccions municipals en un acte a la sala del CER el divendres 2 de juny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada