divendres, 26 de maig del 2017

Les obres del front marítim de l’Escala adquireix molt de protagonisme polític

Àngel Rodríguez (ex ICV) i l'alcalde, Víctor Puga. 
A punt d’acabar, l’acabament del tram de la Punta i del Port de Perris ha creat irritació. 
El to de la crítica augmenta a mesura que avança el mandat i les obres s’han convertit en martell del govern municipal i font de polèmica entre els grups municipals opositors.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/05/2017 
L’Escala i Empúries (Alt Empordà).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que les obres del front marítim del nucli antic de l’Escala adquireix molt de protagonisme polític. El PSC es troba sol, amb un regidor no adscrit sortit d’ICV, enfront PDeCAT, ERC, PP i Catalunya en Comú (que no compta ara amb regidor a causa del cas de l’antic edil d’ICV). La majoria absoluta assolida pel grup del PSC a través del pacte, uns mesos després de guanyar les eleccions, amb el regidor d’ICV, Àngel Rodríguez (poc després passava a no adscrit), semblava anunciar un mandat plàcid al grup del PSC encapçalat per Víctor Puga. 
L’oposició municipal va nedar sense cohesió en el primer any de mandat, cada grup municipal lluitant per trobar el seu espai. Ara fa un any, uns i altres, deien que ja havien vist de quin peu calçava el govern municipal i que estaven disposats a ajustar la seva manera de fer oposició a la idiosincràsia del govern de l’Ajuntament escalenc: Ball-llosera, del PP, havia assumit un paper poc crític; ERC, amb Ballesta, havia conclòs després dels primers dotze mesos que hi havia improvisació al govern municipal, i CiU (ara PDeCAT), el principal grup de l’oposició, havia arrencat amb una portaveu, Mariona Solés (que va dimitir de regidora) i, poc després, ja en tenia un altre, Robert Bosch, el qual ha anat trobant el seu espai (al PDeCAT i al ple municipal) en aquest últim any. A mig mandat, la seva capacitat per fiscalitzar amb duresa el govern municipal s’ha consolidat. Junt amb ERC, amb un to prou diferent, Bosch ha fet créixer la crítica a la reforma del front marítim fins a convertir-la en polèmica. Al final de la primera fase ja va ser-ho pel creixement del cost a causa del canvi en el projecte de contenidors. En la segona, a punt d’acabar, l’acabament del tram de la Punta i del Port de Perris ha creat irritació. A tots nivells, fins i tot entre ERC i PDeCAT, quan, aquests darrer grup municipal ha deixat fa uns dies fora de la convocatòria de ple extraordinari ERC. Segons EL PUNT AVUI, el front marítim, no hi ha dubte, genera passions a l’Escala. 
El PSC, amb Víctor Puga, mana amb la majoria absoluta que li concedeix el regidor no adscrit Rodríguez (ex ICV). Puga ja havia tingut protagonisme al final de l’anterior mandat amb el seu valedor Estanis Puig, al capdavant.
El portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de l'Escala, Robert Bosch, va anunciar que no compta amb el grup d'ERC per convocar el ple extraordinari del Consistori. “Ells buscaven un titular i ja els vaig dir que si calia buscar un titular ja el buscaríem nosaltres”, va manifestar, segons EL PUNT AVUI, Bosch ofès pels comentaris efectuats en l'entrevista publicada per SETMANARI DE L’ALT EMPORDÀ, en l'edició del dia 8 d'aquest mes, l'endemà de l'anunci de la presentació de la petició feta conjuntament pels grups d'ERC i PDeCAT, anunci fet durant el torn de precs i preguntes del ple ordinari del mes de maig. En l'entrevista concedida la setmana anterior, el cap de llista d'ERC, Xavier Ballesta, es desmarcava com ja havia fet anteriorment en una nota de premsa dies abans de l'anunci de Robert Bosch, en una article publicat al diari EL PUNT AVUI, de la voluntat de presentar una moció de censura. Ballesta afirmava que l'estil d'ERC era “plantejar propostes viables i treballar”.
Bosch, que havia anunciar la petició de ple per a la mateixa setmana del 8 de maig, ara assegura que ho faria aquesta mateixa setmana. “Ja vaig dir a ERC que això no anava així. No pot ser primer demanar-nos col·laboració i llavors clavar-nos un bolet.” “Jo no necessito Esquerra per convocar un ple extraordinari [amb cinc regidors n'hi ha prou i CiU en té 4 i el PP, 1]; ells a nosaltres, sí”, va manifestar Bosch, que va afirmar que farien la petició junt amb el regidor del PP.
La regidora Etna Estrems, en nom d'ERC, va assegurar també aquesta setmana que estaven “astorats” d'haver-se hagut d'assabentar per la premsa “un cop més” de les intencions del PDeCAT a l'Escala: “Ja ens va passar amb la moció de censura, que van explicar-la abans de parlar amb nosaltres, i ara ho tornen a fer trencant un pacte establert i anunciat”, va afirmar: “Nosaltres vam proposar la reunió i vam presentar l'acció conjunta per demanar un ple extraordinari amb un caire constructiu. I ells [PDeCAT] ho van acceptar”.
Estrems va explicar que, després del ple del dia 8, “van dir que no sabien si volien presentar la proposta i després, silenci absolut fins avui”. Per la regidora, “no hi ha problema”: “Si hi ha ple, tant li fa qui el presenta. Si volen la medalla, que se la quedin!”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada