divendres, 12 de maig del 2017

Les carteres i els carters de Ribesaltes passen a l’ofensiva sindical

Dimecres al matí es van declarar en vaga i ahir la van suspendre provisionalment en espera d’una negociació el dimarts amb la direcció de la Poste, que fins ara no ha respectat els seus compromisos de juliol de 2016. 
Van estar set mesos en vaga, del novembre del 2015 al juliol del 2016. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/05/2017 
Ribesaltes (Rosselló).- 

Acaba –momentàniament-- la vaga de les carteres i dels carters de Ribesaltes (Rosselló) que va començar dimecres, 10 de maig. Ahir, dijous, al migdia, les carteres i els carters en vaga van decidir tornar a la feina. Segons France Bleu Roussillon, la direcció de la Poste s’ha compromès a rebrel’s el pròxim dimarts. Així doncs deixen la vaga, i tornen a la feina, al menys fins que s’hagi fet la reunió esmentada.
Els carters de Ribesaltes, que van estar set mesos de vaga entre el novembre del 2015 al juliol del 2016, van decidit tornar-hi el dimecres. Segons Alexandre Pignon, representant de la CGT PTT va explicar que “la Poste no ha respectat els seus compromisos, com, per exemple, no ha ocupat alguns dels llocs de treball  vacants, i després hi ha sempre el problema de l’organització del treball que no està regulat, és per això què hem decidit fer vaga, una assemblea general decidirà si continuem”.
De moment, dimecres no es va distribuir el correu. Estava sostinguda pes sindicats PTT de la CGT i de SUD, amb el 80% del personal de la distribució en vaga. Els municipis de Ribesaltes, Espira de l’Aglí i Clairà són concernits. Per seva banda, la Poste deia que 18 dels 33 agents de l’oficina de Correus de Ribesaltes havien treballat normalment el dimecres. La vaga no afectava la distribució dels paquets i dels correus recomanats --que són tractats a part--,  ni el correu de sortida, ni els serveis a les empreses.
Dimecres les carteres i els carters en vaga de Ribesaltes es van aplegar davant l’oficina de Correus a partir de les 8 del matí tot col·locant novament, com durant la vaga de 2015-2016, pancartes sindicals a la façana de l’immoble.
Tothom se’n recorda de la vaga exemplar que es va mantenir durant 214 dies, des del novembre 2015 fins el juliol de 2016, una de les vagues més prolongades que coneixem. Si ara les treballadores i els treballadors de Correus a Ribesaltes s’han novament mobilitzat, la causa correspon al fet que la direcció de la Poste no ha respectat el protocol d’acord qui va posar fi a aquell prolongant conflicte laboral, segons unes declaracions del carter Alexandre Pignon, delegat de la CGT PTT. Per exemple, hi ha la qüestió dels complements dels llocs vacants, que no s’ha fet efectius durant aquests mesos posteriors a la llarga vaga. També subsisteix el problema de l’organització del treball, que no s’ha arreglat. Per això, exposa Pignon, “ anem  a la vaga el dia d’avui [dimecres], i una assemblea general decidirà durant la tarda de quina manera es segueix la mobilització” sindical.
Segons el sindicalista Pignon, la vaga sostinguda per la CGT i pel SUD, concerneix el 80% del personal de distribució. Els municipis de Ribesaltes, Espira de l’Aglí i Clairà són concernits.
La mobilització sindical s’ha reconduït en espera de les negociacions el dimarts. Una vegada més les carteres i els carters de l’oficina de Ribesaltes mostra la via que solament la lluita i la presa en mà de les seves coses és la millor manera de fer-se respectar, allunyant-se del marc  electoralista desaforat que es viu a la República francesa des de fa un cert temps.
La CNT SO 66 dóna novament suport a aquesta mobilització sindical a l’oficina de correus de Ribesaltes: 
[http://www.cnt-so66.org/spip.php?article402].  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada