divendres, 19 de maig del 2017

L’Ajuntament de Platja d'Aro rebutja les al·legacions de l'obra del Xavi futbolista Hernández a sa Conca

Les obres de la casa de Xavi Hernàndez a sa Conca
El Grup de Natura Sterna va ser el que va donar la veu d'alerta arran de la sospita que l'obra que s'estava executant al talús de sa Conca era en una zona verda pública. 
La propietat s'ha compromès a presentar un projecte de rehabilitació del talús malmès. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/05/2017 
Castell-Platja d’Aro (Vall d’Aro, Baix Empordà).-    

Segons la premsa convencional comarcal l'alcalde de Castell-Platja d'Aro (Vall d’Aro, Baix Empordà), Joan Giraut, ha desestimat a través d'un decret d'alcaldia les al·legacions presentades per la societat Galileu 136 SL i el director de l'obra arran de l'expedient que va obrir la corporació per unes obres il·legals que executaven al talús de la platja de sa Conca, una actuació il·legalitzable.
Ara, ha informat el regidor d'Urbanisme Josep Maria Solé, l'Ajuntament està pendent que els responsables de l'obra --Galileu 136 SL, promotora de la intervenció, pertany al futbolista Xavi Hernández i, en aquest procés, la societat ha estat representada per un dels seus germans-- presentin un projecte de restauració del talús danyat per la perforació que s'hi va dur a terme a finals del mes de febrer passat.
Solé ha explicat que la intervenció de restauració que haurà de dur a terme la promotora ha de reomplir l'excavació del talús perforat de manera que s'integri paisatgísticament i sigui consistent, de manera que no es desprengui en un futur. Una actuació que, sense cap mena de dubte, serà complexa.
El regidor d'Urbanisme ha afegit que les al·legacions van ser desestimades i, posteriorment, els responsables de l'actuació van demanar un nou termini per presentar-ne més, cosa que va ser rebutjada per l'Ajuntament.
El Grup de Natura Sterna va ser el que va donar la veu d'alerta arran de la sospita que l'obra que s'estava executant al talús de sa Conca era en una zona verda pública.
Els serveis tècnics municipals van comprovar la denúncia del Grup de Natura Stern i la van confirmar, de manera que el 22 de febrer --dos dies després que comencés la perforació--, l'Ajuntament va ordenar aturar-ho. L'obra s'integrava dins de la que s'executa a la part superior del talús, a l'avinguda de les Platges, on es construeix un xalet.
La perforació interrompuda consistia a obrir un accés que portés des de l'aparcament de sa Conca fins a l'ascensor que baixaria directament de l'habitatge, tot a dins del bloc de roca.
Aleshores, Solé ja va manifestar que l'obra era il·legalitzable perquè el projecte s'havia de desenvolupar dins de la propietat privada i, en cap cas, en espai públic. Si l'execució s'hagués cenyit als límits de la propietat de la finca, l'accés per a l'ascensor es trobaria a una alçada d'uns vuit o nou metres del talús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada