divendres, 12 de maig del 2017

L’Ajuntament de Bàscara torna a fer passes per impulsar un polèmic polígon industrial a Orriols

 Nucli urbà del veïnat d'Orriols. 
L’equip de govern de Bàscara, amb l’alcalde Narcís Saurina al capdavant, continua buscant fórmules per eixugar el deute municipal xifrat en uns tres milions d’euros 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/05/2017 
Bàscara (Alt Empordà).- 

Llegim en la premsa convencional empordanesa que l’equip de govern de Bàscara (Alt Empordà) --amb l’alcalde Narcís Saurina al capdavant-- continua buscant fórmules per eixugar el deute municipal xifrat en uns tres milions d’euros. Una de les solucions seria impulsar d’una vegada el polèmic polígon d’Orriols (Bàscara), encallat des de fa deu anys pels litigis entre el seu propietari majoritari i l’exalcalde Lluís Lloret. Ara, però, el Consistori ha aprovat inicialment el pla parcial per fer el polígon. El document és a mans d’Urbanisme de Girona que hi ha de donar el vistiplau.
Si el pla parcial del polígon d’Orriols s’arriba a desenvolupar l’Ajuntament diu que podria recaptar 100.0000 euros anuals en concepte d’IBI. L’altra qüestió serà veure si els propietaris dels terrenys engeguen la urbanització i el desenvolupament del sector i si finalment s’hi acaben instal·lant empreses. Val a dir, però, que el fet que hi hagi litigis pendents als jutjats no ajuda gaire.
Una altra mesura que preveu l’equip de govern d’ERC és convertir el Parc de la Resclosa en un espai dedicat al turisme de natural. L’Ajuntament ha començat la reordenació amb l’ajut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Preveu ubicar-hi un pàrquing per a caravanes; una zona de serveis amb bar i restaurants, recuperar el bosc fluvial; fer-hi un observatori d’aus i habilitar al riu un canal per a caiacs i pesca. També fer-hi una ruta natural per les 11 fonts del municipi. L’alcalde admet que “potser això no generarà molts ingressos però dinamitzarà el poble”.  
Mentrestant, el Consistori ha fet un pla d’ajust --que ha de ratificar l’Estat-- per poder eixugar el deute municipal en uns quinze anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada