dijous, 4 de maig del 2017

La direcció nacional d’ERC crida a votar Macron, situant-se al costat del PDeCAT

Amb aquesta crida, desautoritza la crida feta per ERC Catalunya Nord  

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, amb Macron.














TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/05/2017 
Perpinyà (Rosselló).-  

Llegim a VilaWeb que dimarts ERC Catalunya Nord va fer un comunicat demanant el vot en blanc, en aquesta segona volta de les presidencials franceses i defensava que aquesta opció “no és cap abstenció, sinó el refús explícit dels dos candidats del món financer i de l’exclusió”. I es recordava que “no havíem fet cap crida a donar suport a cap dels candidats que es presentaven a la primera volta de les eleccions presidencials franceses. Si no ho hem fet no era perquè giràvem l’esquena a les urnes, al contrari hem cridat a votar i a fer-ho per aturar a la dreta, però lamentant que cap dels candidats amb propostes socials que podríem compartir no hagi fet un pas més per ser el candidat dels pobles i nacions que hem d’aguantar la llosa del centralisme jacobí francès. Els resultats de la primera volta ens confirmen que tampoc tindrem candidat a la segona”.

Ara la direcció nacional d’ERC ha desautoritzat a ERC Catalunya Nord, recordant que aquesta opció no és útil per frenar “el feixisme de Le Pen”  i crida a donar suport a Macron.

La desautorització republicana interna no s’ha fet esperar i la direcció nacional del partit d’Oriol  Junqueras ha fet arribar als seus companys de la Catalunya Nord que l’opció és votar Macron, perquè el vot en blanc no és, segons fonts del partit, útil per frenar “el feixisme de Le Pen”. A més a més, la posició ferma de la direcció nacional d’ERC en pro del vot “actiu” contra les tesis de l’extrema dreta els ha portat a publicar un tuit recordant que ERC “a les eleccions franceses no té dubtes” i “crida a la participació per aturar Le Pen”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada