dijous, 4 de maig del 2017

La CUP de Guíxols denuncia pressió de la Generalitat per desallotjar una casa dels Anlló

https://cupguixols.files.wordpress.com/2017/04/20170408_121051.jpg
Critica que un representant de la Generalitat ha donat vuit dies a les famílies ocupes per marxar de l'immoble. 
La PAH de Guíxols es retira de la Taula d’Habitatge  ganxona. 
Ja que no s’han complert les seves expectatives per part de les administracions públiques. 
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/05/2017 
Guíxols (Baix Empordà).-  

Llegim en la premsa convencional que la CUP de Guíxols (Baix Empordà) ha denunciat «l'actuació i intimidació per part de la Generalitat de Catalunya» en el cas dels ocupes d'un dels immobles de l'herència dels Anlló, el que es troba en el carrer Jacint Verdaguer. Segons va informar ahir la formació, a l'oposició a l'Ajuntament ganxó, el dijous de la setmana passada un representant de la Generalitat es va dirigir a les famílies ocupes de la finca acompanyat per agents dels Mossos d'Esquadra i els va advertir que tenien un termini de vuit dies per abandonar l'immoble, si no, seran «desallotjats per la força», afirma la CUP de Guíxols. 

LA GENERALITAT ACTUA SENSE CAP ORDRE JUDICIAL
La formació denuncia «aquesta vergonyosa amenaça per part d'una administració pública» sense que hi hagi cap ordre judicial de desallotjament. Segons la CUP de Guíxols, les famílies que ocupen l'edifici tenen informes d'exclusió residencial amb menors a càrrec i no tenen subminstrament d'aigua des del passat mes de novembre, quan hi van entrar. Per la CUP de Guíxols, es tracta d'«una altra vergonya per part de l'administració que s'omple la boca amb la lluita contra la pobresa energètica». 

EDIFICI DE TITULARITAT PÚBLICA
La Candidatura d'Unitat Popular ganxona recorda que l'edifici és de titularitat pública, «per tant, de la ciutadania», i exigeix a la Generalitat de Catalunya que la seva responsabilitat «és gestionar aquest edifici com habitatges de lloguer social». I considera que l'equip de govern de l’Ajuntament ganxó és igualment responsable de la situació d'aquestes famílies. 

LA PAH DE GUÍXOLS ES RETIRA DE LA TAULA D’HABITATGE GANXONA 
Després de quatre anys de formar part de la Taula pel Dret a l’Habitatge, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PHA) de Guíxols ha decidit retirar-se, segons ha anunciat a través d’una nota de premsa, per diverses raons entre les quals destaquen que no s’han complert les seves expectatives per part de les administracions públiques. 
La PAH de Guíxols considera que els darrers governs municipals ganxons no han posat tota la seva voluntat per afrontar els dèficits de la ciutat en aquesta matèria, considerant que s’hauria d’haver avançat molt més en la creació d’un parc d’habitatges per acollir a les persones desnonades. 
La Taula d’Habitatge ganxona estava formada pel Síndic de Greuges municipal, les àrees d’Habitatge, Serveis Socials i Consum de l’Ajuntament de Guíxols, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Càritas i Creu Roja de Guíxols-Vall d’Aro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada