dimecres, 17 de maig del 2017

Jornada a Bordils en solidaritat amb la lluita contra la MAT el diumenge 21 de maig

Hi intervindran col·lectius i plataformes així com David Fernández i els diputats per la CUP-CC Benet Salellas i Mireia Boya. 
Hi haurà una arrossada popular i els beneficis de la jornada es destinaran a sufragar les despeses de les campanyes i els casos repressius.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/05/2017 
Bordils (Gironès).-  

La CUP ha organitzat el diumenge, 21 de maig, a Bordils (Gironès) una jornada solidària amb la lluita contra la MAT, que en els darrers mesos ha ressorgit a les comarques gironines.
Els actes, que tindran lloc al pavelló Torrentó, començaran amb un vermut solidari a les 11:30h, continuaran amb un acte polític a les 12:30h, i culminaran amb una arrossada popular a les 14:00h. Els tiquets de dinar es poden adquirir al Casal independentista El Forn (Girona), al bar Can Sipi, a Bordils, i a la Fàbrica, a Celrà. Els beneficis de la jornada es destinaran a sufragar les despeses de les campanyes i els casos repressius.
L’acte polític comptarà amb parlaments de l’ex-diputat cupaire David Fernández, i dels actuals diputats per la CUP-CC Benet Salellas i Mireia Boya. També hi intervindran representants de la campanya T66: Judici d’Alta Tensió, així com de les plataformes No a la MAT i Salvem la llera del Ter.

LA CUP-CC PREGUNTA A LA GERNERALITAT SOBRE EL MODEL ENERGÈTIC
D’altra banda, avui dimecres al Parlament de Catalunya la diputada de la CUP-CC Mireia Boya ha fet una pregunta dirigida al conseller de la Generalitat Josep Rull, en què ha demanat quin és el model energètic pel qual aposta el Govern i si la Generalitat pensa “continuar anant de la mà de Red Elèctrica Espanyola (REE) i l’oligopoli elèctric espanyol”.
La diputada també ha fet referència als processos judicials que hi ha ara mateix en marxa a comarques gironines vinculats a la defensa del territori i a la lluita per un nou model energètic.

ELS CASOS I LES LLUITES EN MARXA  
En el cas de la campanya T66: Judici d’Alta Tensió hi ha sis persones acusades per la seva relació amb l’acció del gener del 2014 a Fellines, en què un activista va enterrar-se al punt on s’havia de construir la torre 66 de la MAT. Se’ls demana entre dos i set anys de presó i una multa de 28.836 euros de responsabilitat civil.
Pel que fa la plataforma No a la MAT, que durant anys va encapçalar la lluita contra la línia, ha d’afrontar actualment les resolucions judicials i despeses vinculades al recurs contra el tram Bescanó-Santa Llogaia d’Àlguema.
Finalment, la plataforma Salvem la llera del Ter s’ha constituït recentment en contra de la línia d’alta tensió que REE ha projectat per connectar la MAT amb la subestació de Juià, amb la participació dels ajuntaments de Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Juià i Sant Julià de Ramis, a més de veïnes i veïns així com entitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada