divendres, 19 de maig del 2017

Jordi Pujol Soley, una vida contradictòria a partir de les contradiccions del seu pare


Josep Pujol Ferrusola no posa la mà al foc pel seu germà Jordi.  
Diu que els diners amagats a l'estranger eren un "petit pecat" que el seu pare va amagar per ser president de la Generalitat.  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/05/2017 
Queralbs (Ripollès).-   

EL TRIAGLE publica un perfil ideològic sobre Jordi Pujol Soley que segons el director editor del medi seria una mena de “deliri trèmens”. En aquest marc, el periodista fundador i editor del mitjà exposa que en 1958, quan tenia 28 anys, Jordi Pujol va escriure unes reflexions titulades ‘Fer poble, fer Catalunya’ que, anys després, va incorporar al seu llibre ‘Construir Catalunya’, considerat la síntesi del pensament pujolista. En aquests fulls, que van circular de mà en mà pels cercles catòlics antifranquistes de l’època, ja s’hi recollien les idees-força i les línies estratègiques que, després, han marcat tota la trajectòria empresarial i política del personatge.
Jordi Pujol era fill d’una família burgesa benestant. El seu pare, Florenci Pujol havia fet molts diners especulant a la Borsa i traficant amb divises. Era del poble fronterer de Darnius (Alt Empordà). Contrasta el suposat tarannà liberal de Florenci Pujol --s’ha dit d’ell que simpatitzava amb ERC-- amb la decisió de confiar l’educació infantil del seu fill Jordi a l’Escola Alemanya de Barcelona, en els temps convulsos del III Reich i de la Segona Guerra Mundial. És a dir, Florenci Pujol estava convençut que Adolf Hitler acabaria guanyant la guerra i per això va inscriure el seu hereu a l’escola del suposat bàndol guanyador, on va “mamar”, des de petit, la ideologia nacional-socialista alemanya que aleshores s’impartia en aquell centre.
El soci i millor amic de Florenci Pujol va ser David Tennembaum, un jueu d’origen polonès que s’havia refugiat a Barcelona. Molt compromès amb la causa sionista, David Tennembaum es va involucrar intensament en el projecte de creació de l’Estat d’Israel, on actualment resideixen els seus descendents. Per tant, al domicili familiar de Florenci Pujol i Maria Soley es van viure, gràcies a l’amic jueu, tots els avatars que van marcar la implantació i consolidació del nou Estat a Palestina.
Hi ha un vector que va influir decisivament en l’etapa de formació de Jordi Pujol: l’Església catòlica, que gaudia d’un enorme poder i influència a l’Espanya franquista. Emparant-se sota aquest paraigua, va començar el seu activisme polític a l’organització clandestina Crist i Catalunya (CC), el germen que l’any 1974 va quallar en la fundació, al monestir de Montserrat, del partit Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), camuflada sota l’aparença d’una trobada de penyes del Barça.
El corpus ideològic pujolista és una barreja de negocis, Escola Alemanya, sionisme, catolicisme, barcelonisme esportiu i antifranquisme patriòtic català. Allò que va escriure amb només 28 anys ho va aplicar al conjunt de la societat catalana un cop va assolir la presidència del Govern de la Generalitat l’any 1980 i durant els 23 anys dels seus cinc mandats. Sota la seva disfressa d’espartana austeritat, Jordi Pujol va aplicar un sistema pervers, basat en la convicció que “el diner ho compra tot” i en especial la voluntat de les persones. Aquest pujolisme, que va començar l’any 1958 i ha marcat a foc la història de Catalunya durant gairebé 60 anys, ha acabat en el marc de la corrupció i els comptes en paradisos fiscals.

JOSEP PUJOL FERRUSOLA A CATALUNYA RÀDIO
Josep Pujol Ferrusola aquest matí ha deixat caure un bon grapat de perles durant l'entrevista que ha concedit aquest divendres a Catalunya Ràdio. Ha manifestat, per exemple, que el seu pare, Jordi Pujol Soley, no hauria pogut ser president de la Generalitat si haguessin admès públicament que tenien diners amagats a l'estranger. "Hi ha una part del país que es pot sentir decebuda, però no hi havia més opcions", ha argumentat.
En la seva reaparició mediàtica pocs dies després d'haver concedit una entrevista al diari Público, ha insistit en la versió familiar de la deixa de l'avi Florenci, de la qual ha dit que l'expresident Jordi Pujol no va voler encarregar-se'n i que l'origen creu que són "negocis grisos" de tràfic de divises.
Dos tipus de germans. Pel que fa a la seva família, ha assegurat que "hi ha dos tipus de germans Pujol" --dona crèdit a la famosa afirmació de la seva mare, Marta Ferrusola, segons la qual anaven amb "una mà al davant i una al darrere"--, tot sostenint que no tots disposen de tants diners i n'hi ha que han perdut la feina, com diu que els ha passat als seus germans Marta i Oleguer. Sobre el primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, actualment a la presó, ha respost que no pot posar la mà al foc sobre si ha comès delictes "perquè no conec els seus negocis". "Podem acabar tots a la presó si s'ho proposa el jutge De la Mata, però em semblaria una injustícia total", ha afirmat.
Pecat i redempció. En canvi, ha manifestat que el "petit pecat" de la seva família és tenir diners a Andorra, una ocultació a la qual ha mirat de treure importància comparant-la amb el fet que Catalunya hagi tingut, a parer seu, un president first class. "Catalunya decidirà", ha dit, si perdona una cosa per l'altra.
Persecució, procés i odi. Josep Pujol ha explicat que ha concedit aquesta entrevista radiofònica esperonat per "l'escarni" que troba que està patint la seva família. Diu que el seu pare es troba desbordat per la situació i per “aquest odi que es destil·la cap a ell”. També considera que s'està intentant destruir el llegat polític del seu pare i ha assenyalat que Jorge Moragas --mà dreta de Mariano Rajoy-- té com a missió neutralitzar el procés sobiranista català.
La carta. Quant a la famosa deixa, Josep Pujol ha dit que l'avi va posar la seva fortuna al servei del seu fill, Jordi Pujol Soley, però que va confiar la gestió dels diners a Marta Ferrusola en veure la "dèria" de Jordi Pujol Soley per la política institucional. "La carta famosa la tenim i la té el jutge, però li falten les pàgines principals", i especifica que Marta Ferrusola va destruir fa molts anys les pàgines que contenien noms propis perquè "no volia que hi hagués cap traçabilitat d'aquest tema". És a dir, "per mantenir els diners opacs". "Hem fet una sol·licitud per saber si l'avi Florenci tenia comptes a Suïssa, però no ens ho han volgut dir", ha assegurat.

LES BOGERIES POLÍTIQUES DE JORDI PUJOL SOLEY
Un àudio revelat aquest dijous per El programa de Ana Rosa (Telecinco) atribueix una descripció alternativa a un altre dels fills de Jordi Pujol Soley, Pere, sobre allò que Josep Pujol Ferrusola anomena "dèria". Segons aquest programa, durant una reunió amb un empresari, Pere Pujol Ferrusola explica que el seu avi, Florenci, temia que Jordi Pujol Soley arruïnes la família i que per això va posar uns diners per a Marta Ferrusola i els seus fills: "El meu avi era conscient que el meu pare estava boig".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada