dimecres, 17 de maig del 2017

Jordi Pujol i Marta Ferrusola dinen al restaurant Ca la Conxita de la Vajol, visita que els restauradors consideren un “honor”, cosa lògica en terres d’estraperlistes i del contraban.

La foto del matrimoni amb els amos del restaurant
La foto del matrimoni amb els amos del restaurant 
L'expresident de la Generalitat i la seva esposa, que són el focus de l'actualitat, es deixen veure per la comarca on Pujol hi té molta família.  






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/05/2017 
La Vajol/Darnius (Alt Empordà).-   

Segons informa EMPORDÀ.INFO Mentre l’expresident del Govern de la Generalitat, Jordi Pujol, i la seva esposa, Marta Ferrusola, que són objecte d’investigacions judicials i escorcolls policials a casa seva, el dissabte 6 de maig se’ls va poder veure dinant al restaurant Ca la Conxita de la Vajol (Alt Empordà), tal com es pot veure a la foto que els mateixos responsables del restaurant van penjar a les xarxes socials, tot expressant que havien tingut “l’honor de tenir a dinar el molt honorable senyor Jordi Pujol i Marta Ferrusola”.
Cal recordar que l’Alt Empordà històricament és terra d’estraperlistes i de contraban, cosa que fa que hi hagi un substrat ideològics que justifica qualsevol tipus d’engany a l’Estat a nivell fiscal i també en les maneres d’obtenir guanys econòmics fora de les lleis establertes. El pare de Jordi Pujol Soley, l’avi Florenci de “la deixa”, era fill del veí municipi de Darnius, i es dóna la circumstància històrica que en el segle XIX un grup de carlins que varen segrestar i matar a la Creu de Principi (Ribelles, Albanyà, Alta Garrotxa) un hereu de Darnius tenien el seu cau a l’hostal veí de les Illes (Morellàs, Vallespir), ara anomenat Els Trabucaires, que de fet qui el regentava feia de lloca econòmica del partit tradicionalista.  
La família Pujol de Darnius compta amb molta parentela arreu de l’Alt Empordà, sigui propera o molt llunyana, fet que igual que Sicília o la Campania quan algun membre destacat del clan cau en desgràcia davant les lleis de l’Estat s’aixequin moltes simpaties i fins i tot admiració entre el seu entorn familiar o de veïnat històric.  
--- fi del missatge ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada