dimecres, 10 de maig de 2017

Intervenció acusa els consellers delegats d'Agissa d'obstruir les investigacions

Un fragment de l'informe de l'interventor de l'Ajuntament de Girona 
El document confirma les irregularitats detectades en les anteriors auditories, i alerta que en alguns sectors de Girona el rendiment de la xarxa és d'un 40%. 
L'Ajuntament ha contractat una advocada per veure si hi ha responsabilitats penals. 

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/05/2017 
Girona (Gironès).- 

Xavier Ballell i el seu advocat, Carles Monguilod, als Jutjats de Girona 
Llegim en la premsa convencional gironina que hi ha un informe demolidor de diversos interventors sobre la gestió de l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa). I molt especialment per als seus consellers delegats, tant l'anterior, Narcís Piferrer, com l'actual, Xavier Ballell, que són acusats de «comportaments obstruccionistes i de qüestionament continuat» davant els intents de control per part de l'administració.
El document està signat pels interventors o vici-interventors dels ajuntaments de Girona i Salt, el Consorci de la Costa Brava, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Calonge-Sant Antoni, i corrobora algunes de les irregularitats i deficiències detectades en l'anterior auditoria externa.
L'exconseller delegat d'Agissa, Narcís Piferrer, a la dreta de la imatge, sortint dels jutjats amb  el seu advocat, Carles Monguilod. 
L'Ajuntament de Girona ha contractat una advocada penalista perquè analitzi el cas i comprovi si hi pot haver responsabilitats penals. 
L'informe dels interventors és molt dur amb els consellers delegats, i considera que «no és acceptable ni es pot admetre» totes les al·legacions i obstruccions que han fet els consellers delegats «amb la finalitat d'evitar el control per part de l'Ajuntament». Especialment, subratllen, perquè fins i tot han contractat advocats per oposar-se a la investigació de l'Ajuntament, de manera que els usuaris s'hauran de fer càrrec d'aquestes despeses a través de les tarifes per a la prestació dels serveis. 
Més enllà de denunciar aquestes actituds «poc col·laboratives», que han dificultat que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià poguessin fiscalitzar fins ara el funcionament de l'empresa, l'informe també corrobora algunes de les irregularitats destapades per les auditories anteriors. Així, indica que el rendiment de la xarxa d'aigua probablement sigui inferior al que el soci privat ha defensat en els darrers anys. En aquest sentit, indica que a sectors de Girona com Vila-roja, Torre Gironella i Montjuïc, el rendiment de la xarxa és només d'un 40%. De la mateixa manera, també observen la imputació del cost de serveis no realitzats, la imputació íntegra de recursos només destinats parcialment a la prestació del servei al municipi, l'incompliment dels compromisos d'inversió i uns preus de transferència excessius, entre altres irregularitats. Per això, demanen que es faci un estudi jurídic en profunditat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada