divendres, 5 de maig de 2017

Imputada Anna Vidal --esposa d'Oriol Pujol-- en el cas de la fortuna de la família

Oriol Pujol i Anna Vidal.
La parella està imputada, també, en el cas de les ITV 

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/05/2017 
Queralbs (Ripollès).-  

Llegim a EL TRIANGLE que el jutge de l'Audiència Nacional del Regne, José de la Mata, ha citat com a investigada pel 17 de maig a Anna Vidal, esposa d'Oriol Pujol Ferrusola, ex diputat de CiU al Parlament de Catalunya i fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol Soley, en el cas sobre l'origen presumptament il·lícit de la fortuna del clan Pujol.

El jutge vol que Anna Vidal expliqui perquè va adquirir la co-titularitat de dos comptes bancaris a Andorra. En la sentència, el magistrat diu que la petició de la Fiscalia resulta "pertinent, necessària i proporcionada" per determinar els motius pels quals Anna Vidal va compartir titularitat d'un compte en Andbank amb el seu marit Oriol Pujol i un altre amb el primogènit de la família, Jordi Pujol Ferrusola, tots dos amb data de 20 de desembre del 2008.

El jutge José de la Mata afirma que ha quedat acreditada l'existència de fons opacs, com a mínim entre els anys 1992 i 2012, amb origen desconegut i dels que han disposat Jordi Pujol Soley, la seva dona Marta Ferrusola i els seus set fills i filles.

El jutge també diu que bona part d'aquests fons que van entrar en els comptes ho van fer en efectiu i que, segons van declarar els investigats, era el germà gran de la família Pujol, Jordi Pujol Ferrusola, l'encarregat de distribuir-los en quantitats iguals o similars sense que hi hagi "acreditada cap raó per a això".

Anna Vidal i Oriol Pujol tenen també una altra causa oberta, la relacionada amb el cas de les ITV que està pendent de judici i en la qual s'investiga si el fill de l'expresident de la Generalitat es va aprofitar la seva influència política per arreglar contractes i beneficiar a determinats empresaris del sector de les ITV. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada