dimarts, 23 de maig del 2017

Homenatge a la Casa de Colònies d’Eugènia de Nerellà al company de la Bisbal d’Empordà Txema Bofill, vinculat fins a la seva mort en accident a la Pera, a les activitats de la Marxa Homenatge als Maquis

En el marc de les jornades Ofensiva contra l’oblit, els dies 16, 17 i 18 de juny a l’Alt Urgell i a la Baixa Cerdanya  
D'equerra a dreta: Jordi, Eli, Txema, Berta, Xavi, Pep, Elena, Carles, Pitu i Ivan. (Lleialtat Santsenca per l'estimat Txema Bofill!).


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/05/2017 
Eugènia de Nerellà/Bellver de Cerdanya/ Aransa/ Lles de Cerdanya (Baixa Cerdanya).- 

El Col·lectiu A Les Trinxeres organitza, amb la col·laboració de la XX Marxa Homenatge als Maquis, l’Escamot Joan Català, el Centre Estudis Josep Ester Borràs, GAE i UGEL coordinen la XIV, les jornades Ofensiva contra l’oblit, els dies 16, 17 i 18 de juny a l’Alt Urgell i a la Baixa Cerdanya.
Pel fa a la Baixa Cerdanya el divendres 16 de juny a les 21:00h s’arriba a la Casa de Colònies de Ridolaina, Cal Piltre, s/n,  a Eugènia de Nerellà, al municipi de Bellver de Cerdanya. A les 21:30h sopar. Tot seguit, a les 22:30h, sorteig sorpresa musical de la panera pro Marxa Maquis. El dissabte 17 de juny a les 8 del matí esmorzar i a les 9 sortida en cotxes des de Ridolaina cap a Aransa, al municipi de Lles de Cerdanya. A les 10:00h ruta al Estany de la Pera. I a les 14:00h un dinar campestre. Tot seguit, a les 15:00h, presentació de la Guia de Muntanya: Seguint les passes de la guerrilla, editada pel Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i la Unió de Grups Excursionistes Llibertaris.
A les 17:00h arribada a la Casa Colònies. I les 19:00h homenatge al company Txema Bofill, militant llibertari de la Bisbal (Baix Empordà) vinculat a les activitats de la Marxa Maquis fins el moment de la seva mort en accident de trànsit a la Pera (Baix Empordà). A les 19:30h presentació dels llibres Oriol Solé Sugranyes, 40 anys després a càrrec del Ricard de Vargas i Golarons, ex-membre del MIL, i El Etern descontent de Joan Català a càrrec del Pep Cara. A les 21:00h sopar. Després, a les 22:00h, presentació del CD musical recopilatori XX anys Marxa Homenatge als Maquis. I a les 22:30h un concert amb el grup Columna Ascaso.
El diumenge 18 de juny a les 9 de matí esmorzar i a les 10 presentació de l’exposició Vinyetes resistents: El Maquis al còmic de Paco Collado. I a les 11:00h presentació del còmic El Pico de los Cuervos. Matar a Franco amb els autors, Mikel Begoña e Iñaket. A les 13:00h dinar. A les 16:00h fi d’aquestes jornades.  

ACTIVITATS A LA SEU D’URGELL   
El divendres 16 de juny a la Seu d’Urgell hi haurà un seguit d’actes a l’Ateneu de l’Alt Urgell, al  carrer Capdevila, 6 baixos. A les 19:00h presentació de les jornades i de l’Escamot Joan Català. Tot seguit presentació del llibre El Etern descontent, edició en català de l’autobiografia de Joan Català Balanya a càrrec del Col·lectiu A les Trinxeres. Es podrà veure l’exposició Vinyetes resistents: El Maquis al còmic de Paco Collado.
Per dormir i menjar les places són limitades a 84 persones. Preu únic de 77 euros (inclou dos nits d’allotjament divendres i dissabte, sopars del divendres i dissabte, esmorzar dissabte i diumenge, dinar de pícnic del dissabte i dinar diumenge). Els menors de 3 anys no paguen. Nens de 3 a 12 anys: 50 euros. Cal fer ingrés al número de compte de Triodos Bank 1491 0001 28 1008504522 (JUD) indicant el nom i els cognoms dels inscrits. Per més informació i inscripció: [infotrinx@nodo50.org]. Porteu sac de dormir o llençol superior i tovallola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada