dimarts, 30 de maig del 2017

Girona, Salt i Sarrià de Ter volen impedir que Agissa contracti més advocats

La gestió de l´aigua potable a través d´Agissa ha estat qüestionada.Impugnaran un acord del consell d'administració que es va aprovar gràcies a la part privada 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/05/2017 
Girona/Salt/Sarrià de Ter (Gironès).- 

Els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Gironès) impugnaran un acord del consell d'administració d'Agissa -l'empresa mixta que gestiona l'aigua dels tres municipis- amb el qual els gestors de l'ens volen contractar un nou servei d'advocats, ja que els consistoris tenen por que l'objectiu final sigui seguir obstaculitzant l'accés a la informació. La part privada significa el 80% d'Agissa, mentre que els ajuntaments només tenen un 20%. Per això, el consell d'administració va poder aprovar l'acord malgrat que la part pública hi va votar en contra. Els tres ajuntaments sospiten que la contractació d'aquest servei d'assessorament legal només té com a objectiu seguir dificultant el control de l'empresa per part de la vessant pública, tal com van assenyalar diversos interventors en un informe. Per això, impugnaran l'acord i el portaran davant del jutjat mercantil.
La part pública d'Agissa, i molt especialment l'Ajuntament de Girona, s'ha queixat que els gestors de l'empresa han intentat dificultar l'accés a la informació. De fet, un informe signat pels interventors de diversos ajuntaments i la Diputació de Girona ha posat de manifest «els comportaments obstruccionistes i de qüestionament continuat» dels consellers delegats d'Agissa -tant l'anterior, Narcís Piferrer, com l'actual, Xavier Ballell-. En aquest sentit, l'informe indica que l'empresa mixta va gastar gairebé 50.000 euros per contractar dos bufets que els assessoressin per defensar-se de les presumptes irregularitats en la gestió del servei de les quals han estat acusats. Un dels bufets era per qüestionar la feina dels interventors municipals a l'hora d'investigar la gestió d'Agissa, mentre que l'altre havia d'assessorar l'empresa mixta davant la querella presentada per Crida de Girona-CUP, malgrat que aquesta no va contra Agissa sinó només contra el soci privat, Girona SA. La gerència de l'empresa, en canvi, ha negat públicament aquest suposat comportament obstruccionista, tot assenyalant que ha respost a temps pràcticament tots els requeriments i que s'han estat sotmetent a auditories des de l'any 1992 sense que s'hagi detectat cap tipus d'incidència.
Segons fonts municipals, en el darrer consell d'administració, la direcció de l'empresa va incloure a l'ordre del dia la contractació d'un equip d'advocats per a assessorament legal. Els representants dels tres ajuntaments s'hi van mostrar en contra, perquè temen que això només comporti una nova obstaculització de l'accés a la informació. Tot i això, el punt es va poder aprovar perquè la part privada té el 80% de l'empresa i els ajuntaments només representen un 20%.
Com que no van poder aturar la contractació del bufet durant el consell d'administració, ara els tres consistoris han decidit que impugnaran l'acord, de manera que sigui el jutjat mercantil qui s'acabi pronunciant sobre aquesta qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada