dijous, 11 de maig del 2017

ERC pregunta a la Comissió Europea sobre les maniobres militars en espais naturals protegits i en diverses poblacions catalanes

VinyetaDes de la base militar de l’Albera 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/05/2017 
Sescebes (Albera, Alt Empordà).- 

Segons un comunicat del partit els eurodiputats per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, van presentar ahir dimecres una pregunta escrita a la Comissió Europea (CE) en referència a les maniobres que efectius de la base militar de Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà) fan en espais naturals protegits per la Xarxa Natura 2000 i en diverses poblacions catalanes. Concretament, els eurodiputats per ERC pregunten a la CE si és conscient que s’estan fent maniobres militars en entorns protegits; si creu que aquestes maniobres són compatibles amb la protecció del medi ambient que ofereix la Xarxa Natura 2000; i si pensa prendre mesures al respecte.

PLA DE L’ESTANY I GARROTXA
Aquestes maniobres, que inclouen pràctiques de tir i llançament de material explosiu, s’han incrementat molt en els últims quatre anys. A més de les maniobres en aquests espais relativament pròxims a la base militar de Sant Climent Sescebes, periòdicament soldats de l’Exèrcit espanyol fan maniobres en diverses poblacions catalanes, com ahir mateix en diversos municipis del Pla de l’Estany i de la Garrotxa, sense avisar prèviament els ajuntaments afectats.
“Encara que no ho diguin i ho vulguin circumscriure a una suposada activitat normal, francament costa de creure. Més aviat sembla que hi ha una voluntat intimidatòria per part de l’exèrcit espanyol i dels seus comandaments, militars i polítics, cap a la població catalana. No deu ser casual que aquestes maniobres coincideixin amb el procés independentista que es viu a Catalunya”, afirma Terricabras.
"Fer maniobres militars que inclouen pràctiques de tir i llançament de material explosiu en entorns protegits com les Gavarres, el Parc Natural de l'Albera, i el Parc Natural de Collserola suposa un risc per a l'hàbitat natural, la flora i la fauna silvestre d'aquests espais, i un impacte turístic negatiu per les activitats d'oci als parcs. Ens sembla totalment inadequat que l'exèrcit espanyol no respecti la protecció d'aquests espais naturals que garanteix la Xarxa europea Natura 2000, i no tingui gens en compte les autoritats locals", ha afegit Solé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada