dijous, 4 de maig del 2017

ERC-MES de Girona vol que AGISSA deixi de recaptar la taxa d'escombraries

ACN
Apunten que l'empres cobra comissió per un servei que podria fer l'Ajuntament 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/05/2017 
Girona (Gironès).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que el grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona ha volgut posar de relleu el fet que les veïnes i els veïns de la ciutat reben en un sol rebut el cobrament de la taxa de subministrament d’aigua i també el de la taxa d’escombraries. Malgrat que els dos conceptes no tinguin res a veure entre sí, aquesta pràctica es va duent a terme des de 1976 a causa que “la gestió de la taxa d’escombraries exigia, en el seu moment, una capacitat recaptatòria i de gestió de la qual l’Ajuntament no disposava“, explica la portaveu del grup, Maria Mercè Roca. És per això que va ser externalitzada la gestió del cobrament de la taxa d’escombraries a l’empresa d’aigües.
Concretament, AGISSA rep una comissió del 2% de la recaptació de la taxa com a contraprestació, malgrat que “l’Ajuntament ja té avui la capacitat per gestionar-ne el cobrament” diu la republicana. Roca ha explicat que que “els moderns programaris de gestió tributària permeten emetre els rebuts i gestionar el cobrament de la taxa d’escombraries de forma molt més senzilla que fa quaranta anys”, i és per això que ha opinat que “no té cap sentit” que avui dia l’empresa d’aigües en continuï gestionant el cobrament.
Per la coalició, si l’Ajuntament assumís la gestió directa del cobrament de la taxa d’escombraries s’estalviaria aquest 2% de comissió que paga a AGISSA, que són uns 200.000€ anuals. “Estem defensant una proposta d’estalvi i bona gestió dels recursos públics”, ha declarat Maria Mercè Roca. “Són diners que estem pagant any rere any a l’empresa d’aigües que podríem destinar a altres aspectes necessaris per a la ciutat”, ha apuntat.
Al seu torn, Martí Terés ha explicat que no només es tracta d’una iniciativa positiva en termes d’eficiència i bona gestió dels recursos públics, sinó que és útil també en termes ambientals i de cultura de l’aigua. Concretament, el regidor s’ha referit a un informe del Síndic per argumentar que “el rebut de l’aigua no ajuda a comprendre de manera clara quin és el seu preu, doncs es barreja amb quelcom que no té res a veure com ara les escombraries”. En aquest sentit, Terés ha recordat que “no només la naturalesa d’ambdós serveis és diferent, sinó que fins i tot els presten diferents empreses”. Per l’exposat, el regidor ha defensat que si la taxa de subministrament d’aigües i la taxa d’escombraries es cobren a través de dos rebuts diferenciats, “l’usuari sabrà més clarament el que paga i quin és el preu de l’aigua que consumeix” fet que, segons Terés, “contribueix a una major conscienciació de l’ús que fa el consumidor del servei d’aigua”.
La coalició ERC-MES de Girona ha anunciat que portarà aquesta iniciativa a votació el ple municipal de dilluns vinent, que es durà a terme a partir de les 18:00h de la tarda al saló de Plens de l’Ajuntament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada