dilluns, 15 de maig del 2017

«Entre dictadures, Llagostera 1923-1943» retrata la història recent de la vila de Llagostera


L'acte de presentació del llibre s'emmarcà dins les activitats en homenatge a l'alcalde afusellat pel franquisme , el militant anarcosindicalista Eugeni Gurés. 
Projecció del documental «Eugeni Gurnés, sumari obert». 

   
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/05/2017
 Llagostera (Gironès).- 

Resultat d'imatges de Entre dictadures, Llagostera 1923-1943
Calendari d'actes  
Llegim en la premsa convencional comarcal que la sala del Teatre Casino Llagosterenc va acollir dissabte la presentació del llibre «Entre dictadures, Llagostera 1923-1943», de Jordi Bohigas Maynegre. El treball de Bohigas és el guanyador de la VII Beca Esteve Fa Tolsanas i s'endinsa en uns anys intensos i convulsos que serveixen per entendre el passat més recent de la vila de Llagostera (Gironès).
En aquells vint anys se succeeixen fins a 21 alcaldes i quatre canvis de règim: la Dictadura de Primo de Rivera, la Segona República, la revolució proletària socialitzant de l’estiu de 1936 i la dictadura franquista. El llibre plasma els diferents corrents polítics, les intrigues en el si de l'Ajuntament, els projectes fallits i els exitosos, la violència o els anys de l'estraperlo en la postguerra.
La presentació del llibre s'emmarca dins els actes de record i homenatge al militant anarcosindicalista Eugeni Gurnés i Bou, alcalde llagosterenc per la CNT-AIT que fou afusellat pel franquisme. Precisament l’executat Gurnés, el darrer represaliat llagosterenc afusellat,el 7 de maig del 1943, posa el punt final del llibre de Bohigas.

DOCUMENTAL «EUGENI GURNÉS, SUMARI OBERT»
L'historiador Joaquim Alavardo Costa va ser l'encarregat de presentar l'acte, i tot seguit es va projectar el documental «Eugeni Gurnés, sumari obert». 
Els actes de record i homenatge a Eugeni Gurnés i Bou van iniciar-se el passat cap de setmana amb la descoberta de la placa del parc dedicat a l'exalcalde i anarcosindicalista llagosterenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada