dijous, 11 de maig del 2017

El ‘Tramabús' de la corrupció recala a Catalunya amb la infanta Cristina, Fèlix Millet i Jordi Pujol Ferrusola com a “convidats especials”

Fachin relliga les revelacions sobre Ferrusola amb Puigdemont i la nova Catalunya 







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/05/2017 
Lloret de Mar/Blanes (La Selva marítima).- 

Llegim en la premsa convencional el fet mediàtic que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley va tornar ahir a la plaça de Sant Jaume, a Barcelona, en forma de serigrafia encastada a la carrosseria de l'autobús de la corrupció de Podem, el Tramabús, una iniciativa per destapar les vinculacions entre la política institucional i el món empresarial. De fet, la figura gràfica de Pujol ja ha recorregut Madrid, Galícia i Múrcia, però ahir jugava a casa. Malgrat haver anunciat que no disposava del permís per entrar a la plaça de Sant Jaume, el Tramabús va enfilar el carrer de Jaume I per aconseguir la fotografia a l'epicentre del poder executiu autonòmic català. Però entrar a la plaça era una arma de doble tall, ja que també es podia fotografiar el bus amb l'ajuntament de fons, on Ada Colau governa amb Jaume Collboni, investigat pel cas Mercuri.
En tot cas, el secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, volia assenyalar el govern de Junts pel Sí (on hi ha el convergent PDeCAT): “Les revelacions religioses de Marta Ferrusola farien riure si no impactessin directament en CDC, el partit de l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, un president que ens parla d'una nova Catalunya dia sí dia també, però que no es pot construir sobre els fonaments de la trama catalana.” 

LA SEU DE CAIXABANK: “LA TORRE DE MÓRDOR” I LA INFANTA
L'autobús blau venia de la seu de Podem Catalunya, on va passar la nit. A mig matí va arribar davant dels edificis de CaixaBank, a la Diagonal, “la torre de Mórdor”, en paraules de Fachin, on va treballar la infanta Cristina. De fet, la germana del rei figurava com a “convidada especial” al frontal del Tramabús. A part de les cares fixes que volten per tot l'Estat (Jordi Pujol, Felipe González, Luis Bárcenas fent la famosa peineta...), a cada territori s'hi afegeixen protagonistes locals. En el cas català, eren Cristina --com a infanta catalana--, Fèlix Millet i l’empresari Jordi Pujol Ferrusola. El diputat Fachin lamentava no haver tingut temps d'encarregar la imatge de Ferrusola.
L'autobús va arrencar amb la urgència de la Guàrdia Urbana per no generar taps. Ja a l'interior, el coautor de ‘Llums i taquígrafs, atles de la corrupció, el frau i la impunitat’, Àlex Romaguera, el periodista Rafa Burgos i altres convidats anaven comentant casos de corrupció a partir d'edificis emblemàtics de la ciutat, així com també alguns safarejos, com ara que a la joieria Suárez del passeig de Gràcia va ser on Iñaki Urdangarin va comprar, carregant la factura a Aizoon, l'anell de compromís encarregat pel rei per a Letícia, segons va recordar Burgos a partir de revelacions de l'ex-soci i ex amic del cunyat del monarca, Diego Torres.

APLAUDIMENTS I CLÀXONS A FAVOR DEL TRAMABÚS
Durant el trajecte es van sentir alguns clàxons. Els transeünts, sorpresos per la presència del Tramabús, oferien algun aplaudiment, algun puny aixecat i sovint feien fotografies.
El recorregut va passar per davant de les oficines d'empeses com ara PricewaterhouseCoopers --la guia es va equivocar i va dir-ne “WaterPriceCoopers”, sense arribar al “HouseWaterWatchCooper” pronunciat per Pablo Iglesias en un debat electoral--, Deloitte i Cuatrecasas, i es va aturar davant de l'antiga seu de CDC, al carrer de Còrsega, perquè Fachin i diversos membres de l'executiva de Podem Catalunya s'immortalitzessin a la porta enreixada.

EL PALAU DE LA MÚSICA
Més endavant, a la Via Laietana, es va acostar a un dels highlights de la jornada, el Palau de la Música i la plaça de Lluís Millet,

EL CAS MERCURI
A la tarda, el vehicle va visitar la seu de Cirsa, a Terrassa; l'Ajuntament de Sabadell, pel cas Mercuri, i altres localitats vallesanes.

LLORET; BLANES I ALTRES CIUTATS
Els Pujol, Cristina i Millet s'estaran a Catalunya fins divendres, amb parades a Lloret de Mar, Blanes, Pineda de Mar, Sant Esteve de Sesrovires, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Viladecans, Santa Coloma de Gramenet i Mataró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada