dijous, 11 de maig de 2017

El jutjat admet el contenciós pel xalet al Golfet i reclama l'expedient a l'Ajuntament de Palafrugell

El xalet de luxe a la cala del Golfet de Palafrugell. ACN
El xalet de luxe a la cala del Golfet de Calella de Palafrugell. 
L’alcalde pel PSC, Juli Fernández, diu que avi s'enviarà la documentació del cas. 
Recurs interposat per Salvem el Golfet. TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/05/2017 
Calella de Palafrugell (Baix Empordà).- 

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Noticies primer damunt la taula de la fiscalia; i ara, sobre la del contenciós. El jutjat ha admès a tràmit el recurs interposat per Salvem el Golfet contra el xalet de luxe que s'ha aixecat al penya-segat d'aquesta cala de Calella de Palafrugell, al Baix Empordà.
La denúncia de Salvem el Golfet demana declarar nul·la la llicència d'obres i que es deixi sense efecte el Pla de Millora Urbana d’aquesta zona de Calella. Un pla tramitat, segons Salvem el Golfet, "per augmentar l'edificabilitat, l'ocupació i l'alçada" de la parcel·la on s'hi aixeca el xalet.
L'entitat sosté que el xalet de luxe acumula nombroses "irregularitats". Entre aquestes, esmenta la manera com es va autoritzar l'obra o la manca d'informes preceptius. A més, acusa l'alcalde d'haver donar "un tracte especial" al promotor i li retreu que no hagi complert "els requeriments de la direcció general d'Urbanisme ni les recomanacions del Síndic de Greuges".
De moment, però, el contenciós encara no ha rebut la documentació que li ha de trametre l'Ajuntament (és a dir, l'expedient del xalet). Per això, a finals d'abril el jutjat li va enviar una diligència demanant-li per segon cop que li enviés. I on també advertia el consistori que, en cas de no fer-ho, se'l multaria.
L'alcalde de Palafrugell pel PSC --a punt de sortir de l’alcaldia a causa d’un moció de censura--, Juli Fernández, explica que el motiu del retard és purament administratiu. Com que l'Ajuntament va decidir externalitzar la defensa "per tenir més garanties jurídiques", i contractar un advocat, tot plegat ha provocat que el procés s'endarrerís. "Demà mateix, però, s'enviarà l'expedient al contenciós", ha puntualitzat l'alcalde.

“TRAMITACIÓ SURSÒNICA” DE LA LLICÈNCIA MUNICIPAL DE PRIMERA OCUPACIÓ  
Salvem el Golfet, però, critica que "sorprèn la lentitud i el retard" de l'Ajuntament de Palafrugell per trametre l'expedient administratiu al jutjat, davant la "tramitació ràpida, diligent i supersònica" que es vol fer de la llicència de primera ocupació.
L'alcalde, que el proper dia 19 haurà de deixar el càrrec per la moció de censura que li van presentar ERC i el PDeCAT, ja va anunciar que les obres del xalet de luxe tocaven a fi, i que el proper pas seria la concessió de la llicència.
Fins a dia d'avui, però, el propietari no ha demanat el certificat final d'obra (el tràmit previ a la llicència). "No tinc constància que la propietat, que és qui ho ha de fer, hagi sol·licitat el certificat; sé que estaven a punt, però això no em correspon", ha dit Juli Fernández.
En paral·lel, Salvem el Golfet ha entrat un escrit davant la fiscalia, que a finals de l'any passat ja va obrir una investigació d'ofici en relació a l'obra del xalet. A l'escrit, l'entitat s'ofereix per "col·laborar" en allò que faci falta. Tot i la investigació que ja hi ha oberta, Salvem el Golfet diu que ha decidit fer el pas perquè "el conjunt d'irregularitats detectades" és prou greu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada