dissabte, 13 de maig del 2017

El govern municipal de Tossa de Mar defensa que es facin cases a cala Morisca

El sector de cala Morisca on el planejament permet actualment fer unes 75 cases.
El Parlament de Catalunya va instar a desqualificar l'espai, i l'alcaldessa de Tossa diu que ho farà si la Generalitat indemnitza el propietari.
Es tracta d’una especulació immobiliària, amb una compra feta a baix preu en una subhasta, i quan els va comprar no tenien cap dret urbanístic. 
Els terrenys són propietat de la societat Tossagur. 
El grup municipal de CiU a Tossa de Mar (la Selva marítima) va insistir ahir en el ple municipal a fer el possible per desqualificar els terrenys de cala Morisca, on es preveia construir un hotel i ara, unes 75 cases. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/05/2017 
Tossa de Mar (La Selva marítima).- 

El grup municipal de CiU a Tossa de Mar (la Selva marítima) va insistir ahir en el ple municipal a fer el possible per desqualificar els terrenys de cala Morisca, on es preveia construir un hotel i ara, unes 75 cases.
La comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va aprovar l'any passat per unanimitat instar el Govern de la Generalitat la iniciar els tràmits per protegir la zona, incloent-la en el Pla d'Espais d'Interès Natural del Massís de Cadiretes.
L'alcaldessa, Gisela Saladich (TU) va deixar clar ahir que no hi ha intenció d'iniciar cap desqualificació ja que segons va dir, la propietat --la societat Tossagur-- tindria dret a una indemnització si no pot construir-hi res.
El tema es va debatre arran de la resolució, per unanimitat, del conveni urbanístic de cala Morisca. La societat Tossagur ja va presentar un escrit en el qual exposava la impossibilitat d'executar el conveni que preveia la construcció d'un hotel de quatre estrelles, després que la Comissió d’Urbanisme tombés el projecte.
La regidora de CiU Àngela Cuatrecasas va parlar d'irregularitats en el conveni, i va dir que si l'Ajuntament hagués requalificat la zona l'octubre de l'any passat, quan Tossagur va demanar l'anul·lació del conveni, no hauria tingut dret a indemnització.
L'alcaldessa es va mostrar indignada davant les acusacions d'irregularitats: “En tot cas es demostren, ens porten a un jutjat i que ens tanquin, no en parli perquè no se'n fan”, va dir. Saladich hi va afegir que l'equip de govern municipal continua creient “que un hotel es millor que 75 cases”, tot i que ara l'hotel no es farà, i va explicar que el planejament actual ho permet i que el director general d'Urbanisme li va reconèixer que la societat Tossagur té dret a indemnització si no pot fer les cases. “la desclassificació serveix per fer-se fotos i sortir als diaris, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va deixar clar en una sentència ratificada el 1997 que es poden fer 75 cases”. També va defensar el dret dels propietaris dels terrenys a construir-hi. “Creiem que els propietaris dels terrenys, grans o petits, que tenen una classificació urbanística determinada han de poder desenvolupar els seus negocis”.

TERRENYS COMPRATS EN UNA SUBASTA D’EMBARGAMENT PER “QUATRE XAVOS”
Cuatrecasas va explicar que el propietari de la zona de cala Morisca va comprar els terrenys “en una subhasta d'embargament el 2015 per quatre xavos”. “Són especuladors, no és el petit propietari que passarà penúries i quan els va comprar no tenien cap dret urbanístic.”
Els retrets entre l'alcaldessa i CiU van centrar part del debat, i Saladich va afirmar que era CiU que els havia d'haver desqualificat quan governava. “Ara hi van 75 cases i fins que no vingui la Generalitat dient que desqualifica els terrenys i que està disposada a pagar la indemnització , nosaltres farem els tràmits”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada