dimecres, 31 de maig del 2017

El divendres 16 de juny al MUME de la Jonquera es celebrarà una jornada de debat del Grup Mirmanda ‘D'Argelers a Calais. Els no-llocs de l'exili, l'exili com a no-lloc’

En el marc del Dia Mundial de les Persones Refugiades (20 de juny)   






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 31/05/2017 
La Jonquera (Albera, Alt Empordà).-   

El divendres 16 de juny, a les 10:00h, el Museu Memorial de l’Exili (MUME), a la Jonquera (Alt Empordà), acollirà la jornada de debat titulada ‘D’Argelers a Calais. Els no-llocs de l’exili, l’exili com a no-lloc’, organitzada pel Grup Mirmanda. 
La jornada, que compta amb diferents participants, té un caire marcadament transversal i vol ser una aportació al debat sobre una qüestió tant actual com és l’exili i els moviments migratoris.
Tenint present que el dimarts 20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades  la proposta que fa el Grup Mirmanda, amb la col·laboració del MUME, és una oportunitat per reflexionar i prendre consciència d’una problemàtica d’ordre global que, alhora, té unes efectes molt marcats en entorns locals com en el passat va succeir als camps de concentració francesos d’Argelers de la Marenda, Sant Cebrià de Rosselló o el Barcarès i, actualment, està passant a Calais, Lampedusa o Idomeni. Llocs que esdevenen realitat i metàfora d’un món convulsionat.
L’assistència és lliure. Es recomana, però, la inscripció a [info@mirmanda.com].
Durant la jornada, també es farà una visita a les exposicions del MUME.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada