dijous, 11 de maig de 2017

El debat del POUM de Blanes s'amplia, però l'acord és lluny

Segon intent fallit per consensuar el nou pla d’urbanisme a causa dels càmpings. 
A la reunió d'ahir hi van assistir l'exalcaldessa Dolors Oms, ex regidors d'Urbanisme i els amos dels dos càmpings ampliats il·legalment. 
La situació d'aquests negocis turístics és el principal punt de bloqueig institucional local. 
Regidors de Batega, EUiA-ICV i la CUP, de cares, i l'exalcaldessa Dolors Oms (al centre, d'esquena), al costat de l'alcalde. Nuri 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/05/2017 
Blanes (La Selva marítima).- 

Segons la premsa convencional comarcal la segona reunió convocada per l'Ajuntament de Blanes (la Selva marítima) per mirar de desenrocar les posicions sobre el nou POUM, sobretot pel que fa a la polèmica de les ampliacions il·legals de dos càmpings dels deu que hi ha al terme municipal, va evidenciar que el tema encara anirà per llarg. Després de més de tres hores de reunió, el consens general va ser que no es pot anar a buscar només els 11 vots que donarien l'aprovació del nou POUM i que cal un consens més ampli, que hauria de defugir, segons va explicar el segon tinent d'alcalde, Angel Canosa (ERC), “els discursos generalistes o d'intencions”. ERC, tot i ser al govern municipal, s'ha mantingut ferm en la negativa a legalitzar les ampliacions dels càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa, en contra de l'opinió de la resta de l'equip de govern municipal. Per Canosa, és positiu que no es vulgui tancar un acord sense parlar de la zona dels càmpings en general, i no només de dos que són els que tenen problemes.

UNA ALTRA REUNIÓ DILLUNS
Tots els grups municipals s'han convocat a una reunió dilluns a la qual, segons es va acordar, hauran de portar propostes per poder tirar endavant el POUM. La tasca no es preveu fàcil, ja que alguns grups havien demanat als empresaris dels càmpings que fessin alguna aportació més si volen regularitzar la seva situació, però els propietaris --que, a més, tenen sancions pendents, alguna de més d'un milió d'euros-- no hi estarien d'acord. L'equip de govern municipal, per la seva banda, mantindria la seva posició en el sentit que no pensa plantejar més exigències als càmpings.
Per Canosa, s'ha de parlar de tota la problemàtica de la zona, i, en aquest sentit, va considerar que gràcies al debat generat, els empresaris han fet saber a l'Ajuntament que estan disposats a treballar en un conveni col·lectiu. “Fins ara, els mateixos treballadors reconeixien que estaven en males condicions de treball, i ara poden sortir-ne beneficiats”, va considerar. “És veritat que hi ha una situació de fa molts anys i de famílies que en viuen, però hem de mirar que tothom en surti beneficiat”, va dir Canosa, que considera que en els últims temps s'ha desvirtuat el debat, en centrar-s’hi només en els treballadors de dos càmpings.
Pel que fa a la posició d'un empresari, que hauria dit --segons diversos regidors-- que no es veu amb cor de pagar la sanció i contribuir a fer un vial, Canosa va dir que cal buscar un punt de trobada “perquè potser la majoria que s'acaba imposant, a ells no els interessa”. “La qualificació urbanística dels espais no ha de dependre només de la voluntat d'un empresari”, va dir.
A la reunió d'ahir, a banda de representants de tots els grups, també hi van assistir la primera alcaldessa democràtica de Blanes, Maria Dolors Oms; els ex regidors d'Urbanisme Maxi Antequera, Joan Puig i Carles Gibert, i els propietaris dels dos càmpings afectats, Josep Bassols, del Càmping Bella Terra, i Miquel Pla, del Blanc d'Eivissa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada