dissabte, 6 de maig del 2017

El conveni de cala Morisca, trencat



http://d1abj31dnwl5uq.cloudfront.net/imatges/54/55/alta/780_0008_5455168_47c8f7214430ccccc24b2325b7e41ac0.jpg
 L'hotel ja no es farà a la zona de la cala Morisca.
L'Ajuntament de Tossa de Mar portarà a ple dijous la dissolució del conveni que preveia fer-hi un hotel de quatre estrelles 




 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/05/2017 
Tossa de Mar (La Selva marítima).- 

Sembla que l’equip de govern de l’Ajuntament de Tossa de Mar vagi de derrota en derrota i sense tocar fons. Arqueologia a la pla Eva Gardner, vet al port esportiu, problemes amb la Comissió d’Urbanisme i altres conflictes locals. Ara també s’enfonsa el miratge d’un hotel de quatre estrelles a cala Morisca. Així, llegim en la premsa convencional comarcal que el govern de l’Ajuntament de Tossa de Mar (la Selva marítima) portarà a ple municipal dijous vinent la dissolució del conveni de cala Morisca, que dirà adéu definitivament a la possibilitat de fer-hi un hotel de quatre estrelles. 

CASES SENSE URBANTZAR NI XARXA NI CLAVEGUERAM
El propietari majoritari dels terrenys del sector de cala Morisca va renunciar al conveni fa uns mesos, i ara hi pot fer en canvi un centenar d'habitatges, que és el que preveia el planejament abans que s'intentessin canviar els usos del sòl. Actualment ja hi ha unes quaranta cases construïdes, però no tenen urbanització general, ni xarxa de clavegueram.
El conveni introduïa els usos hotelers on abans n'hi havia només de residencials, i l'equip de govern municipal de Tossa el considerava beneficiós per dotar la zona de serveis, ja que la promotora de l'hotel és qui es comprometia a fer les obres. 

ALT IMPACTE VISUAL I PASSAGÍSTIC SENSE RESPECTAR EL CORREDOR NATURAL
El projecte va topar amb l'oposició de molts grups polítics i ecologistes i, de fet, els serveis territorials d'Urbanisme de la Generalitat el van tombar, entre altres motius perquè tenia un alt impacte visual i paisatgístic i no respectava els corredors naturals.
A més, la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya també va instar el Govern de la Generalitat a protegir cala Morisca, l'any passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada