dilluns, 15 de maig del 2017

Crònica del 1er de Maig Llibertari a Barcelona

Redactada per l’Assemblea per un Primer de Maig Llibertari 








Amb aquestes línies volem reivindicar la nostra presència als carrers de Barcelona el passat 1er de Maig. Des dels mitjans de comunicació de masses, responent a les ordres del Poder, s'ha silenciat completament aquesta jornada de lluita, de la mateixa manera que, com va passar en múltiples ocasions en el passat, van crear alarma social amb altres fets. 
La manifestació per un Primer de Maig Llibertari, va començar amb uns centenars de persones, encara que poc més de la meitat, van concloure la totalitat del recorregut.
La convocatòria va tenir el seu punt de partida a la Rambla del Raval i es va dirigir cap a la Ronda de Sant Antoni i el carrer Sepúlveda. Arribant al Departament de Treball i Indústria, un gran dispositiu de Mossos d'Esquadra es trobava desplegat, custodiant l'edifici i els seus voltants. La manifestació es va aturar davant de l'edifici, i en un context de nerviosisme i tensió, es va donar lectura a un manifest amb el qual es denunciaven les polítiques que quotidianament ens condemnen a aquesta vida de precarietat i misèria, convocant a la resposta col·lectiva contra aquest criminal sistema.
Després d'aquesta primera parada al Departament de Treball, el dispositiu dels Mossos d'Esquadra va seguir de prop tota la resta del recorregut.
La manifestació va estar en tot moment molt animada amb constants crits de consignes anarquistes i anticapitalistes, en contra de les presons, els CIE's i les fronteres, en contra de l'Església i fent una crida a la solidaritat amb les companyes anarquistes que estan sent jutjades a Alemanya, sota l'acusació d'atracar el Pax Bank. Es van fer nombroses pintades i es van assenyalar bancs, immobiliàries i una agència de viatges del Corte Inglés.
Ha estat una jornada de record i de lluita que, independentment de l'aspecte quantitatiu, ha mostrat en tot moment el digne esperit combatiu que ha de prendre els carrers un Primer de Maig.
Des d'aquestes línies volem enviar una salutació a totes les participants, especialment a les companyes que, tot i la intimidant pressió policial que especialment es va mantenir en el tram final del recorregut, va resistir fins al final des de la pancarta del darrere.
No obstant això, volem fer una crida a la necessària reflexió amb tots els companys i companyes anarquistes i llibertaris, i fer una autocrítica col·lectiva sobre la creixent fragmentació del moviment llibertari de Barcelona, efectes que s'han evidenciat també aquest mateix dia.
Assemblea per un Primer de Maig Llibertari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada