dijous, 4 de maig del 2017

Crònica de l’acte anarcosindicalista de la CNT del 1r de Maig al Parc de les 3 Xemeneies

http://pinedademar.cnt.es/images/18157978_1767806916882605_7057199727365341201_n_-_copia_copy1.jpg
Un any més s'ha commemorat el 1r de Maig amb un acte al Parc de les 3 Xemeneies, on antigament es trobava la fàbrica de La Canadenca, símbol de la lluita obrera per ser precisament allà on es va produir la vaga que va aconseguir la jornada laboral de 8 hores a l’Estat Espanyol l’any 1919. 



 
http://cntbarcelona.org/wp-content/uploads/IMG-20170501-WA0004-300x223.jpgL’acte va començar a les 10.30 h, amb l’inici d’una ronda de parlaments on van intervenir diversos companys i companyes per parlar d’algunes de les lluites que des de la CNT estem duent a terme: secció del taxi, secció d’ensenyament, secció de Metro… També participaren les companyes del Grup de Gènere de la CNT de Barcelona, amb un discurs necessari on s’aportava una visió feminista de la lluita de classes; alguns companys de CNT Barcelona que van explicar el funcionament del sindicat i per últim un parell de companys van presentar la campanya “solidaritat inqüestionable”, que busca visibilitzar la repressió que pateixen alguns treballadors de la CNT de Barcelona (als que demanen anys de presó i multes per haver participat en piquets i accions sindicals).
També intervingueren alguns companys d’altres lluites alienes a la CNT, com ara el Sindicat de barri de Poble Sec.
Al final de les intervencions va començar una manifestació que va recórrer els voltants de les 3 xemeneies i el barri del Raval. Durant la manifestació vam aturar-nos a alguns punts claus per exemplificar la problemàtica que pateixen el barris del centre per la pressió turística. Alguns grups i plataformes de resistència al turisme i la gentrificació ens van explicar en què consisteixen les seves lluites, com ara la plataforma Salvem Les Drassanes, que s’oposa a la construcció de 2 macro-hotels que suposarien l’expulsió de facte de moltes veïnes de la zona, o l’Hort del Xino, un projecte agroecològic al centre del Raval que ha estat atacat i destruït per l’ajuntament de Barcelona i que actualment s’està recuperant.
Després de la manifestació vam fer un dinar popular a l’Ateneu La Base i posteriorment vam tornar a les 3 Xemeneies on sortiria la “columna lluita” de la manifestació anticapitalista del 1r de Maig. Aquesta columna va recórrer els barris del centre de la ciutat i finalment es va unir amb la “columna treball“, per finalitzar la manifestació a l’hotel BCN Universal, de la cadena Nuñez i Navarro, amb una acció per denunciar la pressió turística en general, i aquesta cadena en particular, ja que, entre altres qüestions és responsable de la destrucció de barris com el de Vallcarca. 
Després d’aquest 1r de Maig només ens queda agrair a totes les persones que han contribuït a fer-lo possible, als col·lectius del barri de Poble Sec, a la gent que ha estat cuinant tot el matí, a l’Ateneu La Base, a l’Hort del Xino, a la Plataforma Salvem les Drassanes, al Lokal, a la Federació Anarquista de Catalunya i a tots els grups i col·lectius participants en la manifestació anticapitalista de la tarda. La lluita és l’únic camí. 
http://cntbarcelona.org/cronica-de-lacte-anarcosindicaliste-del-1r-de-maig/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada