dijous, 11 de maig de 2017

Comunicat de la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans

Denuncia la instrumentalització de la Flama del Canigó pel PP i sostinguda per Ciutadans i el PSC  TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/05/2017 
Perpinyà (Rosselló).-  

La Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans (CES) manifesta el seu total suport a Òmnium Cultural per voler celebrar al Parlament de Catalunya el 23 de juny per trenta-setena vegada l’arribada de la Flama del Canigó i denuncia l’exigència d’una diputada del PP, que l’acte hagi de tenir “un caràcter tradicional i folklòric”.
La Confederació recorda que la Flama, nascuda a la Catalunya del Nord i any rere any regenerada a la pica del Canigó amb catalans d’una i altra banda, va celebrar precisament l’any passat el cinquantè aniversari de la seva transmissió al Principat de Catalunya pel Coll d’Ares el 1966. Aquesta transmissió s’hi perpetua sense interrupció des de llavors; l’any passat en un acte emotiu, on el president del govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va poder assistir i va excusar la seva absència, diferents oradors van ressaltar la transcendència del sentit de la Flama, símbol d’unió i unitat dels Països Catalans.
El 23 de juny del 2008 el sentit de la Flama va ser corroborat sense cap ambigüitat per Ernest Benach i per Jordi Porta, aleshores respectivament presidents del Parlament de Catalunya i d’Òmnium Cultural. Ernest Benach davant d’un centenar de persones havia reivindicat els Països Catalans, havia demanat “coratge i determinació” perquè en el futur “quan es parli dels Països Catalans no es faci com un acte de resistència, sinó de normalitat”. S’havia mostrat convençut que “la tradició de la Flama del Canigó tindrà la continuïtat garantida” i havia definit la Flama com a “símbol d’unió dels Països Catalans”.
Jordi Porta havia subratllat que: “el fet que (la Flama) circuli és un símbol de la unitat dels Països Catalans”. (AVUI 24.07.2008).
La Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans (ANC, Assemblea Sobiranista de Mallorca, Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià) testimonia la seva voluntat de mantenir el sentit nacional de la Flama, d’assegurar la seva normalització i continuïtat en tots els territoris catalans de Salses a Guardamar de Fraga a Maó, per tal que puguem celebrar el 24 de juny la Festa Nacional dels Països Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada