dimecres, 17 de maig del 2017

Cinc agents van participar a l'operatiu de la Guàrdia Urbana a Montjuïc on va morir un manter. 
Els Mossos d’Esquadra reben noves informacions en relació al greu incident del 9 d'agost de 2014 protagonitzat pels agents ara empresonats Alberto López i Rosa Peral. 
Alberto Pérez també va ser investigat i jutjat per un incident a l'estació de metro de passeig de Gràcia el 3 de juliol de 2011. 
La presumpta connexió dels policies en l'intent de fer desaparèixer el cadàver del seu company ha fet aixecar totes les alarmes en relació a les seves actuacions passades. 


DIRECTA 17/05/2017
Jesús Rodríguez  

Els Mossos d'Esquadra han iniciat la revisió de tot l'expedient laboral d'Alberto López i Rosa Peral, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona empresonats arran de la seva implicació en la mort d'un altre agent del cos. El jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú els podria acusar d'homicidi o assassinat, segons ha informat el servei de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La presumpta connexió dels policies en l'intent de fer desaparèixer el cadàver del seu company ha fet aixecar totes les alarmes en relació a les seves actuacions passades. L'episodi més fosc d'aquesta conflictiva trajectòria es va viure el 9 d'agost de 2014 a la muntanya de Montjuïc, del qual els Mossos haurien rebut noves informacions. Segons ha pogut saber la Directa, en aquella actuació no només hi van participar Peral i López, sinó que anaven acompanyats d'altres tres agents de la Unitat de Suport Diürn de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Rosa Peral va explicar aleshores que un venedor ambulant --d'origen pakistanès-- l'havia agredit amb un ganivet a la cama i que després “voluntàriament” l'home hauria saltat una tanca sense adonar-se que darrere hi havia un precipici de trenta metres. Al costat de Peral hi havia Alberto López. Com a mínim, altres tres agents formaven part del grup actuant.

 ABSOLUCIÓ EN UN ALTRE CAS, PER FALTA DE PROVES 
L'expedient laboral d'Alberto Pérez és llarg i prolífic. A banda de la condemna per una falta de lesions, arran de propinar deu cops de porra a un venedor ambulant a la plaça del Duc de Medinaceli el 24 d'agost de 2012, Pérez va ser investigat i jutjat per un incident a l'estació de metro de passeig de Gràcia el 3 de juliol de 2011. Va quedar absolt per manca de proves. Quatre venedors ambulants el van denunciar --a ell i al seu company de patrulla-- per diversos cops de porra extensible que, segons els afectats, haurien comportat la fractura de dos dits, una ferida oberta al cuir cabellut, edemes, contusions i hematomes a les extremitats inferiors. L'advocat de SOS Racisme que va portar el cas va fer constar “circumstàncies agreujants” per cometre aquests delictes i faltes per “motius racistes i xenòfobs”. L'acusació particular demanava set anys de presó per a Alberto López i una pena-multa per al seu company de patrulla. La Fiscalia va rebaixar l'acusació pel principal acusat a dos anys i sis mesos de presó. El van absoldre. La sentència va ser redactada pel jutge Santiago Vidal, com a instructor de la secció desena de l'Audiència de Barcelona.
El magistrat va considerar que les ferides incises que presentaven les víctimes no eren compatibles amb l'impacte d'una porra, i després de visionar les gravacions de les càmeres de vídeo vigilància del Metro va concloure a la sentència que “no consta acreditat si va rebre o no un cop amb la citada defensa policial”. El testimoni d'un dels manters va quedar desacreditat --en opinió del jutge-- perquè l'informe mèdic de l'Hospital de l'Esperança hi constava les 13:30 com a hora d'ingrés i els fets de l'estació de passeig de Gràcia es van produir a les 14:28 hores. La víctima en tot moment va reiterar la seva versió: les ferides s'havien produït per la intervenció policial. Durant la vista oral, els quatre venedors ambulants van afirmar un i altre cop que l'agressió d'Alberto López s'havia produït en un angle mort on les càmeres no enregistraven, un extrem que no es va investigar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada